Nokia tar inn 3G

Sliter du med 3G-dekningen når du er innendørs? Da er du ikke alene. Det har vist seg at 3G-signalene ofte ikke klarer å penetrere husvegger, og dermed sitter du igjen med vanlig GSM-dekning. Løsningen på problemet er å sette opp en basestasjon innendørs.

Nokia har nettopp utviklet en slik innendørs 3G-base, kalt Pico, som lar seg henge opp på veggen. Stasjonen veier bare seks kilo, og er dermed omtrent like stor som løsningen Motorola presenterte tidligere i år.

En innendørs 3G-basestasjon er imidlertid ikke noe du kan stikke innom nærmeste telebutikk og kjøpe over disk. Slike løsninger er nemlig først og fremst tiltenkt mobiloperatører som vil tilby bedre dekning på steder hvor det er mye folk, som i kjøpesentre, flyplasser og andre steder med mye trafikk.

Dessuten kan større bedrifter inngå avtaler med operatører om å få god 3G-dekning innendørs, og dermed eliminere behovet for Wi-Fi.

Om du er en mobiloperatør eller har for mye penger på kontoen, kan du kjøpe deg en Nokia Pico i midten av 2007. Forvent å betale veldig, veldig mye.

Du kan lese mer om innendørs basestasjoner og hvilke bruksområder dette har, i artikkelen "Skal ta 3G inn i huset".

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen