Nokia tar farvel med kopibeskyttelsen

(Foto: Istockphoto / Rafal Zdeb)
(Foto: Istockphoto / Rafal Zdeb)

Artikkelen er oppdatert: Kopibeskyttelsesfriheten vil ikke gjelde tjenesten Comes With Music.

Nokia avslører nå overfor Amobil at musikken i deres musikkbutikk skal bli fri for kopibeskyttelse i løpet av 2009. Det betyr at du kan bruke musikken din fritt etter å ha lastet den ned, helt uten begrensninger.

– Nå kan du bare bruke musikken du laster ned på én mobiltelefon og én PC. I løpet av 2009 skal musikken i vår musikkbutikk være DRM-fri, sier Christophe Joyau, tjenesteansvarlig for Nokia Skandinavia. 

Les også kommentaren: Adjø, kopibeskyttelse!

Utvider Comes With Music

Nokia meddeler også at de nå utvider tjenesten "Comes With Music", som innebærer at du kan laste ned en ubegrenset mengde  musikk i et helt år, uten at det koster noe ekstra. Her gjelder imidlertid ikke DRM-friheten.

Comes With Music får du kun ved å kjøpe en telefon som kommer med tjenesten, og dette har så langt ikke vært mulig i Norge. Comes With Music har så langt kun vært tilgjengelig i Storbritannia.

Nå utvider Nokia tjenesten til Australia og Asia i løpet av årets første kvartal, og til Latin-Amerika og USA som de neste markedene på lista. Tidspunktet for Norge er ennå ikke satt, eller i hvert fall ennå ikke offentliggjort

– Norge er et interessant marked

– Vi vil fortsette å utvide tjenesten, og Norge er et interessant marked. Når norske brukere får tilgang til tjenesten er bare et tidsspørsmål, sier Joyau. 

Men svaret på tidsspørsmålet får vi altså ikke ennå.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen