Nokia struper konkurrent

Stenger gratisnavigasjonen Nav4All
Muligheten for gratis navigasjon på mobilen med Nav4All forsvinner.

Mer enn 27 millioner brukere over hele verden har lastet ned gratisaplikasjonen Nav4All, og på den måten fått gratis navigasjonsløsning på mobiltelefonen. Men om et par dager er det slutt. Da stenger Navteq Nav4Alls tilgang til selskapets kartservere, etter at Navteq har besluttet ikke å videreføre lisensavtalen med Nav4Al.

Nav4All skriver til sine brukere at de beklager å måtte legge ned tjenesten, og hevder Navteqs beslutning kom uventet på Nav4All.

Navteq er heleid av Nokia, som nylig vedtok å gjøre navigasjon gratis via sin tjeneste Ovi Maps.

Mens Nav4All har vært tilgjengelig på flere hundre ulike modeller og på operativsystemer som Android, Windows Mobile, BlackBerry og iPhone, så må du ha en nyere Nokia med Symbian S60 for å bruke navigasjonesløsningen fra Nokias Ovi Maps.

Løsningen har vært en suksess, og så sent som i midten av desember ble navigasjonsløsningen utvidet til også å dekke Filippinene, Marokko og Kenya. Men om et par dager stenger Navteq servertilgangen, og gjør Nav4All til historie. – Vi klarer ikke å skaffe en ny leverandør av kartdata på så kort tid, er dermed tvunget til å legge ned tjenesten, heter det i brevet fra Nav4All.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen