Nokia støtter utvikling av Opera-konkurrent

Mozilla ble en gang omtalt som nettleseren som skulle slå beina under Microsoft . Slik gikk det aldri, og Microsoft dominerer i dag markedet for nettlesere på PC totalt.

Ingen dominerer
Men selv om ni av ti bruker MS Internett Explorer på PC-en, så er det ingen som kan påberope seg noen tilsvarende dominans i mobilbrowsermarkedet.

Det finnes i dag en rekke aktører i dette markedet, ikke minst norske Opera, som har fått et bra tak på markedet for smarttelefoner med sin utmerkede nettleser. I tillegg kommer Microsofts egen Pocket IE (som bare kjører på telefoner med Microsoft OS), Access, InterNiche Technologies, Fusion, NexGen Software, NetClue, Openwave Systems og QNx.

Stort marked
Belønningen for den som stikker av med markedsdominans er formidabel. Mens det i fjor ble solgt 155 millioner PC-er var antallet mobiltelefoner over en halv milliard, i følge tall fra IDC.

Nokia ønsker selv å tone ned sitt engasjement i Mozzilla og sier de samarbeider med en rekke aktører slik det vil være naturlig å gjøre for verdens største håndsettprodusent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen