Nokia størst på smartphones

Europeere blir stadig mer glade i mer avanserte mobiltelefoner. Ferske tall fra analysebyrået Canalys viser nå at salget av smartphones nesten har doblet seg fra i fjor med en økning på 85 prosent fra første kvartal i fjor. I de tre månedene fra januar til mars ble det solgt hele 1,6 millioner enheter.

Nokia har vokst til å bli den ubestridte kongen på haugen i smartphone-markedet. Den finske produsenten står nå alene for 73,8 prosent av salget i det europeiske markedet (EMEA), og selger med det nærmere tre ganger flere enheter enn alle de andre aktørene i markedet til sammen.


Selskapet har også den største porteføljen av enheter basert på SymbianOS, som i dag er det dominerende smartphone-operativsystemet. Toppmodellen Nokia 6600 har høstet strålende kritikker, mens telefoner som Nokia 3650 og Nokia N-Gage lenge har vært blant de billigste alternativene på markedet.

Sony Ericsson holder på plasseringen sin som nest største smartphone-produsent med 10,8 prosent markedsandel, men hadde ingen salgsvekst fra 2003 til 2004. Selskapet har høstet strålende kritikker for sine P800 og P900-enheter, men har enda ikke fulgt opp proff-modellene sine med enheter beregnet for forbrukere.

Siste selskap på listen er Siemens, som per i dag har Siemens SX1 som eneste smartphone i porteføljen. Den tyske produsenten har allikevel klart å nå en markedsandel på 5,1 prosent med den populære Symbian-telefonen.

Tallene fra Canalys viser at SymbianOS fremdeles er det dominerende operativsystemet i smartphones-markedet. Hele 91,2 prosent av telefonene som ble solgt var utstyrt med Symbian, mens Microsofts Smartphone til sammenligning hadde en markedsandel på magre 7,8 prosent.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen