Nokia størst på smarte

Til nå i år er det solgt 10,8 millioner smarttelefon-enheter i verden. Dette i følge det britiske analysebyrået Canalys.

Nokia på topp her også
Markedslederen Nokia er nå blitt enda større innen dette markedet, og har nå omkring halvparten av det totale salget av denne typen telefoner.

Nokia har sett en spesielt markant økning dette kvartalet. De kan melde om et salg på 5,4 millioner smarttelefoner, noe som tilsvarer omkring 50 prosent av det totale markedet.

Nest størst er Palmone med 9,4 prosent, fulgt av RIM med 7,0 prosent, Fujitsu med 6,1 prosent og HP som har 5,6 prosent av markedet.

Videre noterer Canalys at Fujitsu seiler opp som den nest største aktøren når det gjelder mobiltelefoner som inneholder Symbian-operativsystem dette kvartalet. Fujitsu er den dominerende leverandøren av Foma-telefoner til NTT Docomo i Japan og en sterk økning i salget av telefonen F901iC hjalp selskapet til å entre andreplassen etter Nokia.

Canalys har også delt opp markedet for smarttelefoner etter operativsystem. Den sammenligningen viser at Symbian OS har en markedsandel på 61,4 prosent, fulgt av Microsofts Windows Mobile-operativsystem med 18,3 prosent av markedet. Markedsandelen til PalmOS var på 10,5 prosent og RIMs andel på 7,0 prosent.

Om Nokia vil klare å holde lederposisjonen innen smarttelefoner er vanskelig å spå. I løpet av neste halvår vil Microsoft komme med sitt nye operativsystem Magneto. Dette operativsystemet sies å være en kraftig forbedring av sine forgjengere. Det er ventet at flere produsenter vil satse på dette operativsystemet i sine nye telefonmodeller.

(Kilder: The Inquirer og Gartner )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen