Nokia solgte færre telefoner

Nokia solgte færre telefoner

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia solgte færre smarttelefoner i siste kvartal i fjor i forhold til samme periode i 2007, ifølge en rapport fra analyselskapet Gartner. Av til sammen 38,1 millioner solgte smarttelefoner i verden de tre siste månedene av 2008, sto Nokia for 15,5 millioner av disse.

Dette tilsvarer 40,8 prosent av alle solgte smarttelefoner, noe som er mer enn dobbelt så stor andel som nummer to på lista. Her finner vi kanadiske RIM, med en markedsandel på 19,5 prosent.

Selv om Nokia har en ubestridt førsteplass blant smarttelefonprodusentene er det en markant nedgang i forhold til fjerde kvartal 2007. Da hadde Nokia en markedsandel på 50,9 prosent.

Apple tar tredjeplass

Apple inntok tredjeplassen, med 4,07 millioner solgte enheter. Dette ga selskapet en markedsandel på 10,7 prosent denne perioden. Apple har mer enn doblet sin markedsandel siden samme periode 2007, da de hadde 5,2 prosent.

Størst vekst er det imidlertid Samsung som har hatt. Fjerde kvartal 2007 solgte selskapet 671 500 smarttelefoner. I løpet av de tre siste månedene i 2008 solgte de nesten 1,6 millioner smarttelefoner, noe som tilsvarer en økning i andel på 138 prosent.

Symbian fortsatt størst

Mobiloperativsystemet Symbian er fortsatt klart størst. I hele 2008 endte systemet, som brukes av Nokia, Samsung, LG og andre, med en markedsandel på 52,4 prosent. Blackberry, Windows Mobile, Mac OS X og Linux har henholdsvis andre, tredje, fjerde og femte plass.

Du finner flere tall hos cellular-news.com »

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen