Nokia slipper 770

Et halvt års ventetid er over. Nokia har nå lagt 770 Internet Tablet, som vi skrev om tidligere i vår, ut for salg. 770 er noe så spesielt som en dings som har som hovedformål å vise nettsider. Med denne kan du for eksempel ligge på sofaen eller sitte på kafé og surfe uten å måtte dra frem en bærbar PC.

Dette er ikke en telefon, så den har ingen umiddelbare muligheter for direkte tilkobling til internett. Dersom du ønsker å komme deg på nett, må du enten koble den til en blåtann-telefon eller være innenfor dekning av et trådløst nettverk.

770 er basert på Linux, noe som gjør enheten enda mer spesiell siden Nokia bruker Symbian i de fleste telefonene sine. Nokia har sørget for å tilby en utviklerplattform som skal gjøre det enklet å kode nye programmer til enheten.

770 er ikke bare en surfe-dings, og kan også brukes til videotitting og MP3-lytting. Nokia har plassert et helt vanlig 3,5 mm jack-støpsel i bunnen av 770, slik at du kan koble til et hvilket som helst vanlig hodesett. Enheten har også plass for minnekort av typen RS-MMC, så du kan få plass til en del musikk eller film. RS-MMC får du i størrelser opp til en gigabyte.

Apropos film, så har 770 en rimelig høyoppløst skjerm også. Finnene har presset hele 800 x 480 pikslers oppløsning inn i den fire tommer store skjermen, mens fargedybden er oppgitt til 65 000 farger. Dette er høyere oppløsning enn du vanligvis finner på andre enheter det er naturlig å sammenligne 770 med. For eksempel har HP iPAQ rx3115, som ikke er direkte ulik 770 i grunnfunksjoner, en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Prisen ligger på 770 ligger på rundt 3000 kroner (€369), og enheten er i salg i Finland, Sverige, Danmark og Storbritannia for å nevne noen land, men altså ennå ikke offisielt i Norge. 770 kan kjøpes gjennom Nokias egen nettbutikk, men det er uvisst om det er mulig å bestille en direkte til Norge, eller om du må finne på noe annet lurt for å slå kloa i surfe-dingsen.

(Kilder: Engadget.com, Internettablettalk.com, Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen