Nokia slipper 3660

Vi kunne tidligere denne uken vise de første bildene av det som så ut til å være Nokias oppfølger til 3650. I dag bekreftet den finske mobilprodusenten at det var de offisielle bildene som hadde lekket ut på nettet og trakk i den anledning sløret av den nye modellen, som har fått navnet Nokia 3660.

Den første forandringen man biter seg merke i, er det omdesignede tastaturet. Forgjengeren til 3660 hadde et veldig spesielt tasteoppsett, der tastene var stablet i en sirkel istedenfor det ordinære 3x3 oppsettet vi har sett i selskapets andre telefoner. Dette er nå forandret i den nye modellen, noe som tyder på at den originale løsningen ikke har fallt så godt i smak blant kundene.

En annen nyhet ligger i TFT-skjermen, som nå har blitt oppgradert fra en fargedybde på 4096 farger til 65536 farger. Dette burde blant annet åpne for bedre fargegjengivelse og rikere farger ved kikking på bilder. Videre har Nokia lansert en ny serie med Xpress-On deksler for den nye telefonen.

Uheldigvis har ikke Nokia gjort noe med de største problemene vi pekte ut i vår test av telefonen. Telefonen er fremdeles like stor og klumpete, og mens badeleke-designet i sin tid var et nødvendig kompromiss vil det i månedene fremover komme adskillig mindre og lekrere alternativer på markedet. Nokia har heller ikke gjort noe for å utvide den rundt 3 timer lange taletiden.

Vi har derfor liten tro på at 3660 vil bli noen storselger, slik vi først antydet tidligere denne måneden, lav pris og høy grad av funksjonalitet til tross.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen