Nokia skal ta rotta på iTunes

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia kunne i dag presentere Ovi - som på finsk betyr dør. Dette er en ny portal som skal samle alle internettbaserte tjenester fra produsenten på et sted. De mest interessante tjenestene er utvilsomt Nokia Music Store og N-Gage.

Nokia Music Store - Utfordrer iTunes

Apple har lenge dominert markedet for nedlastbar musikk med sin iTunes-tjeneste. Nå har Nokia lansert en tilsvarende tjeneste, med navnet Nokia Music Store.

På Nokia Music Store kan du søke gjennom en database på flere millioner låter, som kan lastes ned mot betaling.

For 80 kroner i måneden får du også ubegrenset streaming fra databasen, slik at du kan høre gjennom så mye musikk du vil så lenge du er koblet opp mot butikken via en PC. Finner du noen låter du liker, kan du merke av disse og laste dem ned ved en senere anledning.

Musikken som kjøpes i Nokias nye musikkbutikk er kopibeskyttet av en type DRM for mobiltelefoner som har fått navnet PlayReady. Dette betyr at telefonene må støtte musikken, noe kun N81, 5310 og 5610 XpressMusic og N95 8GB gjør foreløpig.

Noe av det mest interessante er muligheten til å finne og laste ned musikk direkte til mobiltelefonen mens du er på farten. Dette er imidlertid kun mulig på de mest avanserte modellene i N-serien. Med 5310 og 5610 må du logge inn via en vanlig datamaskin, laste ned låtene, for så å overføre dem til mobilen.

Prisen for én låt vil være €1, altså drøyt åtte kroner. For et helt album koster det € 10, altså rundt 80 kroner. Dette er nøyaktig like mye som det koster å laste ned musikk via iTunes. Låtene har en bitrate på 192 kbps, som betyr at de er av høy kvalitet.

Nysatsning på N-Gage

N-Gage er ikke lenger bare en mislykket spilltelefon, men en egen spillplattform som fungerer flere av Nokias smarttelefoner. Nå lanserer produsenten en egen programvare som lar brukerne laste ned N-Gage-spill.

Programvaren lar deg laste ned og prøve demoversjoner av alle spillene før du bestemmer deg for å kjøpe fullversjonen, dermed slipper du å sitte igjen med katta i sekken.

Fullversjonen av spillene koster fra €6 til €10, som enten kan betales med kredittkort eller legges på mobilregningen din. Dette er en del dyrere enn de fleste andre mobilspill, men til gjengjeld har N-Gage-titlene en god del lenger levetid enn et typisk mobilspill.

Blant de mest lovende spilltitlene finner du blant annet Crash Bandicoot, FIFA 08, The Sims 2: Pets og Tiger Woods PGA Tour. Hvordan et fotballspill fungerer på en mobiltelefon er en annen sak, og skal bli interessant å se.

N-Gage-programvaren skal etter planen være forhåndsinstallert på kommende telefoner i N-serien. Har du en N73, N93, N93i eller N95 kan du også bruke programvaren. Denne kan lastes ned fra N-Gage.com fra og med november i år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen