Nokia skal levere Skype

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dette er Skype

Skype er en klient som lar deg bruke IP-telefoni. Dette innebærer at du ringer via internett istedenfor gjennom GSM-nettet eller det vanlige telefonnettet.
Dersom du ringer via et Wi-fi-nett (som er tilkoblet internett) er det helt gratis å ringe til andre Skype-brukere, samme hvor de befinner seg i verden.
Du kan også bestille tjenesten Skype Out, som lar deg ringe til vanlige mobil- eller fasttelefoner. Dersom du ringer til utlandet, er dette i de fleste tilfeller billigere enn vanlige takster.
Skype har i dag over 400 millioner registrerte brukere på verdensbasis.
N97 blir først ut med skikkelig Skype.
N97 blir først ut med skikkelig Skype.

IP-telefoni har blitt stadig mer utbredt de siste årene, kanskje særlig på datamaskiner. Det har imidlertid lenge vært mulig å installere klienter for å bruke IP-telefoni på smarttelefoner, og dette bruksområdet vil nok øke mer og mer. Ikke minst på grunn av avtaler som Nokia nå har gjort med Skype.

Skype skal nemlig være på plass i alle kommende smarttelefoner i den finske mobilprodusents N-serie, noe som fort kan få flere til å få øynene opp for muligheten.

Bedre integrering i telefonen

Frem til nå har det vært forholdsvis knotete å bruke Skype på telefonen sammenlignet med å ringe på vanlig måte. Ikke minst fordi du har måttet starte Skype og ringe fra programmet hver gang du skal bruke IP-telefoni.

Det nye samarbeidet innebærer at Skype skal integreres langt bedre i telefonene. Blant annet skal programmet sys sammen med adresseboken, slik at du kan se hvilke kontakter som er tilgjengelige på Skype, og ringe dem opp, direkte fra kontaktlisten din.

Du kan også sende lynmeldinger til påloggede Skype-brukere, på samme måte som du ville brukt MSN eller andre klienter i sjangeren.

Det skal være en smal sak både å ringe via tilgjengelige WiFi-nett, og via 3G-nettet, slik at du alltid kan velge den billigste tilkoblingen som er tilgjengelig.

Den første telefonen som skal leveres med Skype ferdig integrert, er Nokias kommende flaggskip, N97. Denne telefonen var i utgangspunktet planlagt lansert allerede i første kvartal i år, men er forsinket til tredje kvartal.

Vil du lese flere nyheter fra Mobile World Congress?

(Kilder: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen