Nokia setter rekorder

I forrige uke ble filmen Prince of Persia: Sands of Time spilt på et utendørs kinolerret i Malmø. Avspilleren var den snart tilgjengelige N8 fra Nokia.

I jakt på oppmerksomhet for sin nye telefon forsøkte Nokia å kapre verdensrekorden for verdens største kinolerret. Nokia N8 har HDMI-kontakt som den er i stand til å sende høyoppløst video ut gjennom.

Gigantlerret

Lerretet som ble brukt var 51 meter i bredden og 28 meter høyt, ifølge conversations.nokia.com. Den massive skjermen dekket en hel høyblokk og var 1428 kvadratmeter stor.

To store mobile kraner måtte til for å holde oppe skjermen, og for å belyse den måtte fire prosjektører på 140 kilo hver til pers. I alt 1400 mennesker hadde møtt opp og fikk se filmen på et lerrett som skal ha tilsvart 3200 TV-skjermer på 40 tommer

Verdens minste animasjon

Nokia er i rekordhumør for tiden, og for rundt en måned siden laget de det de omtaler som verdens minste animasjon; Dot. Aardman Animations, som står bak de kjente Wallace & Gromit-animasjonene, har hjulpet Nokia med videosnutten.

Filmingen foregikk ved hjelp av N8 og det nylig omtalte mikroskopet Cell Scope, og produksjonen gikk unna med hele fire sekunder film per dag.

(Kilde: conversations.nokia.com)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen