Nokia N9 er den første og sannsynligvis den siste telefonen med Meego. Snart kan du kanskje støte på menyene i billigtelefoner.

Nokia satser på Linux i billigtelefoner

Meltemi kan ta over for dagens S40-menyer.

Nokia jobber med et Linux-basert operativsystem for de billigste telefonene. I følge Wall Street Journals nettutgave har systemet fått navnet Meltemi. Meltemi skal være delvis basert på Nokias Meego-prosjekt.

Tar med seg menyene

Meego ble som kjent skrotet til fordel for Windows Phone 7 tidligere i år. Nokias Meego-utviklere skal ha blitt forespeilet nye muligheter som Meltemi-utviklere.

Ifølge redaktøren for russiske Mobile Review, Eldar Murtazin er det selve menyene fra Nokias Meego som vi bli brukt i systemet, mens det underliggende vil være annerledes.

Det skal være sjefen for Nokias mobilavdeling, Mary McDowell som leder utviklingen av det nye systemet. Nokia har imidlertid ikke uttalt seg om påstandene.

Økte forventninger

Årsaken til satsingen skal være at også kjøperne nå forventer å finne stadig fler avanserte funksjoner i de billigste modellene. Dessuten møter Nokia stadig sterkere konkurranse fra kinesiske billigprodukter.

Også de billigste Android-telefonene er i ferd med å spise av markedet til såkalte "feature phones"; rimelige telefoner uten "smart" operativsystem.

Hele 47 prosent av Nokias salg er enkle telefoner, og det totale salget av denne typen telefoner falt med 4 prosent i andre kvartal av 2011 sammenliknet med samme kvartal i 2010.

Nokia N9 dukker snart opp til test. Bilder fra menysystemet kan du se under:
Sniktitt av Nokia N9

(Kilder: online.wsj.com, slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen