Nokia satser på GPS

Alternativ tekst mangler

Nokia har planer om å dytte GPS inn i alle sine nye telefoner i N-serien, så vel som i surfebrett-telefonen Nokia 770.

For å nå målet har Nokia kjøpt opp programvareprodusenten Gate5, som konkurrerer med både Wayfinder og Appello. Nokia har tidligere hatt samarbeid med både Wayfinder og Appello, men vil nå satse sterkere på GPS-markedet ved å selv ta hånd om programutviklingen.

- Kart og navigasjon er naturlige elementer for mobiltelefoner, men dette området har ikke utviklet seg så fort som forventet. Gjennom kjøpe opp Gate5 kan vi fremskynde utviklingen, sier Anssi Vanjoki, Nokias produktsjef for multimedietelefoner.

Det som først og fremst skiller Gate5s navigeringssystemer fra Wayfinder og Appello er at Gate5 har kartene lagret i telefonen, mens Wayfinder og Appello betjener kartene over mobilnettet mot en sentral server.

Ved å implimentere GPS i kommende N-series-telefoner regner Nokia med å øke interessen for multimedietelefoner. I tillegg vil også Nokia 770 få navigasjonssystem.

I en pressemelding skriver Nokia at 770 er perfekt for navigasjon, og at de gjennom å bygge Gate5-plattformen kan bli ledende på lokaliseringsfunksjoner.

(Kilder: NyTeknik.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen