Nokia rekrutterer innenfra

54 år gamle Ollila tok over Nokia i 1992 og har gjort Nokia til verdensledende innen mobilteknologi. Avtalen han har med Nokia går i utgangspunktet ut i 2006, men Ollila ønsker å ha etterfølgeren klar allerede til slutten av 2005.

- Min etterfølger bør komme fra våre egne rekker. Det er viktig for min etterfølger å kjenne Nokia godt fra innsiden, sier Ollila til det svenske nyhetsbyrået TT.

Internasjonal ledergruppe
Nokia mistet to viktige ledere i 2004. Leder for mobiltelefondivisjonen, Matti Alahuhta, gikk over til heisprodusenten Kone, mens leder for Networks-divisjonen Sari Baldauf sluttet på grunn av personlige årsaker.

Baldauf ble etterfulgt av Simon Beresford-Wylie fra Australia. Fra før av er det flere fra USA i ledelsen i Nokia, noe som gjør det finske innslaget i ledelsen mindre. Ollila sa i desember at det ikke vil bli flere utskiftinger i ledelsen i nær fremtid.

Ollila forteller til TT at det ikke vil være aktuelt å la det finske konsernet flagge ut. Dette til tross for at 90 prosent av aksjeeierne i Nokia befinner seg utenfor Finlands grenser, og flere i ledelsen har base i New York.

- Kontinuiteten og den finske kulturen i Noia er viktige elementer for utviklingen av konsernet. Konsernet skal ha sin base i Finland også i fremtiden, sier Ollila.

Nokia har i hele 2004 slitt i motbakke. Konkurrentene har stadig klart å tilrive seg markedsandeler fra sin finske rival. Mangelen på gode kameramobiler og klapptelefoner har i følge Nokia vært viktige årsaker til dette. Nå mener Ollila at selskapet har hørt på markedet, og derfor har begynt å produsere klapptelefoner og utstyrt sine nye modeller med bedre kameraløsninger.

Ollila sier til slutt at målet for 2005 er å ta tilbake de markedsandelene selskapet har tapt i det foregående året, samt å styrke sin posisjon som markedsleder innen mobiltelefoni på verdensbasis.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen