Nokia planlegger ny spillplattform

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Nokia har ikke hatt særlig suksess med sine tidligere satsinger på spillmobiler. Men selskapet har ikke gitt opp, og planlegger nå å lansere en helt ny spillplattform.

Nokia skal satse på spill på Series 60-telefoner, og kaller initiativet Next Generation Gaming. Disse telefonene vil ha egen programvare og maskinvare som er skreddersydd for spilling.

Sony skal lage spill
Det mest spennende med NGG, må sies å være ryktet om at Sony skal lage spill til plattformen. Det er imidlertid uklart om du vil få se PSP- eller Playstation-spill til Nokias spillplattform, eller om selskapet skal lage egne spill spesifikt for NGG.

Nokia har en broket fortid med tanke på spillsatsing. Den første N-gage-modellen kom i 2003. Mottakelsen var heller laber, og bedre gikk det ikke med den oppdaterte N-Gage QD, som kom i 2004. Tli sammen solgte finnene to millioner N-Gage-enheter. De hadde håpet å selge seks millioner. Nokia bedyret likevel i desember i fjor at spillsatsningen ikke var lagt på is, og NGG er en bekreftelse på dette.

Raske prosessorer
De nye spilltelefonene skal ha prosesser som er tre til fire ganger så kraftige som prosessoren i N-Gage enn prosessoren i N-Gage-modellene. I tillegg skal flere av de visstnok ha innebyggede 3D-brikker som gir bedre spillgrafikk. Du vil ikke ha muligheten til å spille dine gamle N-Gage-spill på de nye telefonene, da Nokia nå vil satse på MicroSD-minnekort i stedet for de eldre MMC-kortene.

Når Nokia vil lansere NGG, er foreløpig uvisst.

(Kilder: Reg Hardware)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen