Test

Nokia på sparebluss

Testresultater

Nokia 2626

Positive ting Lav pris, innbygget FM-radio, enkle menyer
Negative ting Svak lyd, lite minne, ikke støtte for MP3, ikke trippelbånd.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 2626

Positive ting Lav pris, innbygget FM-radio, enkle menyer
Negative ting Svak lyd, lite minne, ikke støtte for MP3, ikke trippelbånd.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Nokia 2626 er en mobiltelefon der det er spart på det meste. Den har ikke kamera, minnet holder ikke til en halv MP3-låt og skjermen er av typen CSTN med 128x128 punkter, muligens noe Nokia har fått rimelig på et restesalg.

Listen over funksjoner denne mobilen mangler er atskillig lengre enn listen over hva den faktisk har.

Nokia 2626 vil antakelig ha størst potensial i de såkalte vekstmarkedene – markeder der det å ha en mobiltelefon fremdeles er viktigere enn å ha en mobiltelefon med mange funksjoner.

Designen er grei nok, selv om vårt testeksemplar i rødt og koksgrått med lilla tastatur nok appellerer mer til unge kvinner enn til voksne menn. Nå skal telefonen visst nok også komme i flere andre farger. 

Tasting
Tastene er relativt store, men utformingen gjør at du får liten følelse med hvor du taster. Responsen er nokså bløt, men vi hadde likevel ikke større problemer med hurtigtasting. Navigasjonstasten gir bedre respons og oppleves som presis og brukervennlig.

Ved skriving av SMS kan du lagre egne ord i ordlista, men ordboken er ikke intelligent nok til å sortere alternativene etter de du bruker oftest. 

Skjermen måler 27x27 mm, og er plassert under et speilblankt ”glass” som er atskillig større. Den store blanke flaten gjør at det ser ut som om telefonen har en større skjerm, og får oss til å føle oss litt snytt når skjermen lyser opp som et lite kvadrat et stykke under glasset. 

Menyer
Menyene er slik vi kjenner dem fra eldre Nokia-modeller. Den har ikke aktiv ventemodus, men du kan bytte tekstfarge, bakgrunnsbilde og skru av/på operatørlogoen. 

Menyene er raske nok så lenge du holder deg unna galleriet. Å bra i grafikkfiler tar litt tid, fordi telefonen generer miniatyrer som viser filenes innhold.

Mono FM-radio
Selv om telefonen har en del mangler, så er den ikke helt uten finesser. FM-radioen gir klar og god lyd, og det følger med stereo hodesett. Lyden i radioen vi testet var imidlertid i mono. 

Det betyr samme lyd i begge ører, og et flatere lydbilde enn det stereo gir.

Adresseboken i Nokia 2626 har plass til 300 oppføringer. Da snakker vi om en maksimalgrense. Har du kontakter med flere telefonnumre og e-postadresser krymper adresseboken tilsvarende. 

Spill
Telefonen har to spill – Glamour Pinball, som er et flipperspill. Her er responsen fra telefonen så dårlig at det blir håpløst å spille. Det andre spillet heter Phantom Spider, og du er pilot på en fantom-edderkopp! Du kan også utfordre andre som har samme spill på sin mobil, og vinne eller tape edderkoppøyne til disse.

Også her kommer kontrollen til kort grunnet treg respons fra mobiltelefonen. 

Programvare
I følge Nokias hjemmesider skal telefonen ha et konverteringsprogram for størrelser, men dette finnes ikke på vårt eksemplar. Derimot kan du legge inn en kurs i kalkulatoren og regne om valuta når du reiser. 

Men reiser du til USA kan du like gjerne la mobilen ligge hjemme. Den støtter verken 850 eller 1900-båndet som brukes i USA og deler av Asia.

Ellers har du stoppeklokke, nedtellingsklokke, kalender, gjøremål, notater og vekkerklokke. Du kan la alarmen repetere seg på valgte ukedager, men du kan ikke sette flere alarmer i dette programmet. Det kan du imidlertid gjøre i kalenderen, der du også kan legge inn flere typer avtaler, notater og påminnelser. 

Svak lyd
Alt i alt er dette en mobiltelefon som sammenliknet med andre mobiltelefoner kommer til kort på de aller fleste områder. Vi er ikke imponert over lydkvaliteten verken når det gjelder talekvalitet eller ringevolum. Telefonen fungerer like vel greit nok, og har du ikke behov for annet enn en telefon å snakk i, så slipper du her å betale for funksjoner du ikke bruker.

Den lave prisen og innbygget FM-radio gjør at vi under tvil strekker oss til terningkast tre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen