Nokia på musikk-raid

Alternativ tekst mangler
(Multimediesjef i Nokia, Sigurd Leth)

Nokia spådde tidligere i sommer at mobiltelefoner kom til å ta livet av den tradisjonelle MP3-spilleren i løpet av få år. Mye tyder på at Nokia prøver å fremskynde denne prosessen. Nå kjøper de nemlig musikkgiganten Loudeye, som sitter på en av verdens største musikksamlinger på internett.

Formålet bak oppkjøpet er ganske åpenlyst. Nokia vil ha sin egen nettbaserte musikkbutikk, og dermed ta opp kampen mot Apple og andre som tilbyr nedlastbar musikk.

– Behov for flere tjenester
ifølge sjef for Nokia Multimedia i Norden, Sigurd Leth, er det stort behov for flere musikktjenester på nett, særlig for mobilbrukerne.

– På verdensbasis kommer Nokia til å selge 80 millioner mobiltelefoner som kan spille av musikk i løpet av 2006. Tilbudet av mobile musikktjenester på nett er i vekst, men det er på langt nær tilfredsstillende. Vi vil nå prøve å sette fart på veksten, forteller Leth til Amobil.

Multimediesjefen understreker at det er for tidlig i prosessen til å fortelle noe spesifikt om Nokias planer. Han tror imidlertid ikke helt på Nokias spådommer om at den tradisjonelle mp3-spillerens dager snart er talte.

– En mobiltelefon har klare fordeler i forhold til en vanlig musikkspiller, først og fremst på grunn av internettmulighetene. Du kan ikke laste ned musikk fra en iPod. Jeg tror likevel at veldig mange kommer til å ha en egen musikkspiller, av forskjellige årsaker, sier Leth.

For alle?
Selv om Nokias Nseries-modeller er et av produsentens store satsingsområder, utelukker ikke Leth at den kommende musikktjenesten vil kunne brukes på andre enn Nokias modeller.

– Vi har ingen policy om å utvikle tjenester som kun fungerer på våre egne modeller. Det er ikke umulig at alle telefoner som har internett og støtter wma-formatet vil kunne bruke tjenesten når den tid kommer, sier multimediesjefen.

Uvisst hva som kommer til Norge
Leth kan ennå ikke si noe om Nokias planer for Norge, men han vet at interessen for multimedia er veldig stor her til lands.

– Norge er blant de ledende landene i Europa når det kommer til musikk og multimedia, både på forbruker- og tilbydersiden, men nok en gang, det er for tidlig å si noe om hva Nokia vil gjøre fremover, forklarer multimediesjefen.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen