Nokia øker forspranget

Alternativ tekst mangler

Etter årets tredje kvartal er Nokia fortsatt verdens største mobilprodusent, med god margin, melder analysebyrået Gartner.

I løpet av tredje kvartal oppnådde Nokia en markedsandel på 35,1 prosent. Det er en økning på 2,6 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, skriver Mobil.se.

Nokia øker dermed avstanden til sin største konkurrent, Motorola. Men den amerikanske produsenten øker også sine andeler, og har nå en markedsandel på 20,6 prosent, i forhold til 18,7 prosent i fjorårets tredje kvartal.

Dårlig julehandel?
Skal vi tro Gartner, vil ikke årets julehandel gjøre de helt store utslagene i Motorolas pengekasse. Årsaken er blant annet at selskapets Krzr-modell ikke har mottatt den samme begeistringen som de tidligere Razr-modellene.

Samsung ligger fortsatt på tredjeplass over verdens største mobilprodusenter, med en markedsandel på 12,2 prosent. Dette er 3 prosentpoeng mindre enn i fjor.

Sony Ericsson ligger på en fjerdeplass, og har nå gått opp til en 7,7 prosents markedsandel. Ved slutten av samme periode i fjor lå selskapet på 6,7 prosent. LG har på sin side falt litt siden samme periode i fjor, og har gått fra 6,5 prosent til dagens 6 prosent.

Den store taperen er utvilsomt BenQ Mobile, som hadde en markedsandel på 4,7 prosent i tredje kvartal i fjor. Nå er andelen falt til 2,4 prosent. Problemene til BenQ Mobile skyldesnok kort fortalt den mislykkede overtakelsen av Siemens' mobildivisjon i fjor. Dette kan du lese mer om i nyhetsarkivet vårt.

(Kilder: Mobil.se, Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen