Nokia og SE ønsker Iphone velkommen

Da det for et par år siden begynte å versere rykter om en mobiltelefon fra Apple, var det nok mange produsenter som skalv en smule i buksene – ikke minst etter å ha sett hvordan Ipod har herjet på arenaen for bærbare musikkspillere.

Etter at Apple viste frem telefonen og offentliggjorde spesifikasjonene ser det imidlertid ut til at de fleste tar den kommende konkurrenten med knusende ro. Sony Ericsson og Nokia hevder begge at de ser frem til å få Iphone på markedet.

– Mindre monotont
Mats Lindoff i Sony Ericsson sa på en konferranse i regi av Reuters at det er negativt med bare fem store aktører i markedet, og at Iphone vil sørge for at det blir mindre monotont. Han er ikke redd for å bli utkonkurrert på musikkfronten, ettersom Walkman-telefonene har fått et solid fotfeste. I tillegg drar han frem at Iphone ikke har 3G, noe de fleste dyrere telefonene fra Sony Ericsson har, og tror det vil gjøre det hardere for Apple å stjele markedsandeler.

Rick Simonson i Nokia mener at Iphone vil øke produktiviteten hos Apples konkurrenter, ettersom presset blir større når en ny, stor aktør kommer på plass. Han tror også at interessen for dyrere telefoner generelt vil bli høyere, noe som er positivt for alle produsentene.

Microsoft er ikke like taktfulle i mottakelsen av Iphone. Microsoft-sjef Steve Balmer har mobbet Iphone siden den ble annonsert, og har null tro på at telefonen vil påvirke markedet nevneverdig.

Iphone skal etter planen slippes på markedet i løpet av juni i år.

(Kilder: Digitimes, Afterdawn)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen