Nokia og Intel sammen om MeeGo

Nokia og Intel går sammen om et nytt Linux-basert operativsystem som skal virke på alle tvers av ulike produkter. For utviklere betyr det at programmene de skriver vil kunne kjøre på alle typer enheter, enten det er snakk om mobiltelefoner, PC-er, nettbrett eller produkter som navigasjonsutstyr, TV-mottakere osv.

Åpen
Plattformen er åpen, og vil bli tilgjengelig for alle produsenter, fortalte Nokia og Intel under en felles pressekonferanse i Barcelona i dag. Nokia kjøpte for et par år siden det norske selskapet Trolltech, som utviklet verktøyet Qt. Med Qt er det mulig å utvikle programmer som skaleres etter enheten de kjøres på. – Qt er en viktig brikke, fordi det allerede er utviklet mye som automatisk også vil kunne kjøre på nye MeeGo.

Men Nokia ville ikke si noe om når de vil lansere egne produkter som kjører MeeGo. – Vi han allerede N900 som kjører Maemo, som er basert på Linux. Etter neste store oppgradering av N900 vil Maemo bli til MeeGo. Programvaren som er utviklet til Maemo skal være kompatibel med MeeGo.

Beholder Symbian
Selv om Nokia sier de vil satse på MeGoo i fremtidige produkter, så dreier det seg i hovedsak om en egen gruppe produkter i det øvre sjiktet. – Vi kommer til å satse tungt på Symbian også i fremtiden, sier Nokias terminalsjef, Kai Öistämö.

Han lover at vi i løpet av året vil få se mange MeeGo-produkter fra en rekke ulike produsenter. – Dere kan regne med å høre flere kunngjøringer rundt MeGoo allerede i løpet av de neste par ukene, sier Öistämö.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen