Nokia N9 er i kjømda

Men det er bare Telenors kunder som får kjøpe den.

Nokia N9 spesifikasjoner:

Mål: 116.5 x 61.2 x 12.1 mm
Vekt: 135 gram
Skjerm: 3,9 tommer AMOLED kapasitiv, 480 x 854 piksler
Mobilnett: GSM 850/900/1700/1800/1900 MHz, HSPA 900/2100 MHz
Super-3G (HSPA): Ja, HSDPA 14,4 Mbps
3G: Ja
Edge: Ja, klasse 33
Bluetooth: Bluetooth 2.1 med EDR og A2DP
Wi-Fi: Ja, 802.11 a/b/g/n
GPS: Ja, assistert
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange
Oppgitt batteritid:450 timer standby, 7 timer tale (3G)
SAR-verdi: Ikke oppgitt

Prosessor: 1GHz Cortex A8 CPU, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 brikkesett
Lagringsplass: 16/64 GB
Minnekort: Micro-SD, støtter inntil 32 GB
Arbeidsminne: 1 GB
Operativsystem: MeeGo
Nettleser: WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS
E-postleser: HTML-støtte direkte, POP3, IMAP4, SMTP, Exchange

Dette er NFC:

NFC står for Near Field Communication, og fungerer i kombinasjon med RFID – radiofrekvensidentifikasjon. RFID er en metode for å lagre og hente data ved hjelp av bittesmå enheter kalt RFID-brikker. En RFID-brikke er en svært liten brikke som kan festes til eller bygges inn i et produkt, et dyr eller en person.

RFID-brikker inneholder antenner som gjør dem i stand til å motta og svare på radiofrekvenssignaler. Vi bruker i dag RFID-brikker for å identifisere kjæledyr ved øremerking, betale i bomringen med Autopass og mye mer.

Ved bruk av NFC kan telefonen din lese små mengder data fra en slik RFID-tjeneste, og kommunisere med andre dingser. Du kan for eksempel få ruteinformasjon, laste ned sanger, åpne applikasjoner som internett og radio på mobilen ved å la din NFC-telefon berøre en slik brikke.

Du kan også utføre betalinger ved å la mobilen din berøre en NFC-kredittkortleser eller billettautomat. All din betalingsinformasjon som for eksempel kredittkort, lojalitetskort eller tog- og flybilletter kan lagres i den integrerte chip-en i mobilen din.

Nokias nye flaggskip, Nokia N9, er nå på vei fra fabrikk til butikk. I første omgang kommer bare versjonen med 16 GB minne, mens den som ønsker seg en N9 med 64 GB minne må vente litt til. Nokia opplyser at denne varianten skal komme i fjerde kvartal, hvilket betyr en eller annen gang mellom 1. oktober og nyttårsaften.

Nokia N9 skiller seg fra alle andre mobiltelefoner ved at den kjører operativsystemet MeeGo. Det gir en brukeropplevelse som kan konkurrere med den du får på iPhone og Android-mobiler. N9 har også innbygget NFC-brikke (se faktaboks).

Bare for Telenor

For mange er det nok et lite skår i gleden at Telenor har enerett på å selge telefonen ut året. N9 med 16 GB har en veiledende pris på 4800 kroner, men ettersom du kjøper den med forpliktelser ovenfor Telenor så vil en del av prisen være bakt inn i totalkostadene for telefon og abonnement.

Versjonen med 64 GB minne har en veiledende pris uten abonnement på ca 5300 kroner, opplyser Nokia.

Nokia N9 kommer i fargene rosa, lyseblå og sort, eller magenta, cyan og svart, som Nokia kaller det.

Råtass

Den nye Nokia-modellen er spekket med teknologi, og skal blant annet være utstyrt med et bra kamera, AMOLED-skjerm på 3,9 tommer, 1 GB arbeidsminne (RAM) og en prosessor på 1 GHz. Den kan kjøre en rekke appliaksjoner skrevet i Qt. Her er utvalget stort, og du kan for eksempel kjøre både Spotify og Wimp på Nokia N9.

Nokia N9 er en modell Nokia har store forventninger til. Den kjører operativsystemet MeeGo, og det har fått mange til å spekulere på om Nokia har en plan B, i fall planen om å satse på Windows i smarte mobiler skulle vise seg å slå feil.
 Nokia avviser at det finnes slike planer.
Nokia N9 er en modell Nokia har store forventninger til. Den kjører operativsystemet MeeGo, og det har fått mange til å spekulere på om Nokia har en plan B, i fall planen om å satse på Windows i smarte mobiler skulle vise seg å slå feil. Nokia avviser at det finnes slike planer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen