Test

Nokia N91

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 11,3 x 5,5 x 2,2 cm
Vekt: 164 gram
Form: Nedskyvbart tastaturdeksel

Skjerm: 2,1 tommer
Trykkfølsom: Nei

Snarveistaster: Volum, musikknavigasjon, meny, to programmerbare

Kamera: 2 megapiksler
Uttak: miniUSB
Eksternt antenneuttak:
Nei

N91 er Nokias versjon av en fullblods multimediatelefon, og er blant annet utstyrt med blant annet dedikerte navigasjonstaster, Wi-Fi og en harddisk på ikke mindre enn 4 GB.

Det første du vil legge merke til når du plukker opp N91 er størrelsen og vekten. La det ikke være noen tvil, N91 er tung, og den er temmelig mye større enn selv de største GSM-telefonene i butikken. Sammenlignet med Sony Ericssons murstein W900, er N91 utrolig nok enda større, og hele 16 gram tyngre.

Nokia har brukt mye metall i N91, noe som utvilsomt øker vekten. At det også sitter en liten harddisk av metall, med bevegelige deler, bidrar nok også negativt på vektskålen.

Nedskyvbart deksel

Som nevnt har N91 fått egne musikktaster. Disse sitter plassert på et nedskyvbart deksel som skjuler nummertastene. Løsningen fungerer godt, men vi er veldig skeptisk til hva som skjer med dekslet hvis du mister telefonen i bakken når dekslet er åpent. Med N91s tyngde, er det nok en stor fare for at telefonen i et slikt tilfelle vil dele seg i to.

Tastene under dekslet minner veldig om tastene på Nokias gamle designmodell 8850. Det ser unektelig stilig ut, men har du store fingre eller skrekk for å bruke fingertuppene må du holde deg langt unna N91. Tastene er nemlig veldig små.

Redningen for de som ikke har pianofingre, er at mellomrommet mellom tastene er for stort til at du treffer nabotasten i stedet.

Styrepinnen til N91 er stor og god, og det samme gjelder menytastene. På toppen av telefonen finner du som på de fleste Nokia-telefoner tasten som brukes for å endre profil, eller for å slå av telefonen. Ved siden av har Nokia plassert en skyveknapp som låser tastaturet når dekslet er lukket. Slik unngår du å ufrivillig skifte sang når du har telefonen i lommen.

Malplassert menytast
Noe som irriterer oss utrolig med N91, er at Nokia har plassert menytasten høyt oppe på høyre side av telefonen, slik at du må skifte grep for å nå den. Makan til bakvendt brukervennlighet har vi ikke sett fra Nokia på lenge, og du vil nok bite i deg mange sure gloser når du skal gå inn i menyen for å skrive SMS, og må bytte grep et par ganger.

Om ikke det var nok, har belegget på det allerede begynt å flasse av. I tillegg blir det lett fingeravtrykk på overflaten, tastene er for små, og noen kan ikke ha vært helt edru da de bestemte plasseringen av menytasten.

Volumtastene og den innebygde høyttaleren befinner seg høyt oppe på venstre side, og miniUSB-porten er plassert lengre ned. Nokia har merkelig nok ikke satt på noe beskyttelse for denne porten, og den virker derfor som en svært potensiell støvsamler.

Som en oppsummering kan vi si at bruken av metall i N91 øker kvalitetsfølelsen, men fører også til at telefonen blir i tyngste laget for mange. Navigasjonstastene for musikk fungerer kjempebra, men dessverre virker det nedskyvbare dekslet til å være et svakt punkt ved eventuelle fall.

Nokia N91   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen