Nokia N82

Konklusjon

dsad
+ "Alt" av trådløs teknologi
+ Muligens markedets beste mobilkamera
+ God på musikk og multimedia
+ Gode nyttefunksjoner
+ Sprek maskinvare

dsad
- Tastene er ikke særlig fingervennlige


N82 er ikke en telefon som vekker oppsikt på gata, og den kan ved første øyekast se litt småkjedelig ut. Førsteinntrykket forsvinner imidlertid kjapt når du kommer i gang med telefonen.

Under det grå skallet finner du nemlig en muskelpakke som sender N82 rett opp på tronen som markedets mest komplette mobiltelefon.

På trådløsfronten får du full pakke. Med støtte for firebånds GSM, EDGE, 3G og super-3G kan du ikke bare ringe i omtrent hele verden, du er også alltid sikret den høyeste internetthastigheten som er tilgjengelig gjennom mobilnettet.

Telefonen har i tillegg Wi-Fi, slik at du kan koble deg opp mot det trådløse hjemmenettverket ditt, enten det er for å bruke IP-telefoni eller bare for å surfe i høyere hastigheter uten å betale for det.

N82 har også innebygget GPS-mottaker. Nokias GPS-program kan riktignok ikke måle seg de du finner i helhjertede GPS-enheter, men fikser biffen dersom du trenger veien til nærmeste hotell, butikk, eller bare vil vite hvor mange tannleger som har kontor i nærheten.

Muligens markedets beste kamera

Kameraet i N82 tar bilder i en oppløsning på opp til fem megapiksler, det har autofokus, og Nokia har endelig tatt til vettet og byttet ut det pinlige fotolyset med en ekte blits.

NB! Kun til avansert bruk!

Dette er en smarttelefon. Vi anbefaler ikke å kjøpe den om du ikke trenger multitasking, mobilt kontor eller ekstra programvare. Les hvorfor »

Kombinér dette med svært god bildekvalitet, en skjerm som fungerer helt suverent som kamerasøker og at kameraet både har massevis av innstillinger og er lett å bruke, er det klart at dette er en kanditat til tittelen årets kameramobil. At du også kan filme videosnutter som ikke gjør vondt å se på, er heller ikke noe minus.

Også på underholdningsfronten gir N82 deg det du trenger. Med N-Gage-plattformen kan du spille spill av langt høyere standard enn et vanlig javaspill. Musikkspilleren er enkel å betjene, og lydkvaliteten under musikkspilling er bedre enn det meste du finner på mobilmarkedet. Det eneste som mangler er dedikerte musikktaster.

Vonde taster

Nokia er kjent for å utstyre telefonene sine med forholdsvis store taster, men N82 er et av de få unntakene. Tastene er nemlig både tynne og spisse, og gjør at du nok vil oppleve såre fingre dersom du skriver mye e-post og tekstmeldinger. Hvorfor Nokia har gått for denne løsningen i en smarttelefon er litt uforståelig, ettersom det er mer enn god nok plass til større og mer fingervennlige taster.

Tastene er også det eneste vi kan finne av svakheter i denne telefonen, som med unntak av infrarød port og skyvedesign gir deg den samme pakken som N95, bare med bedre kamera. At N82 i tillegg koster noen hundrelapper mindre enn N95 og nesten 1500 kroner mindre enn N95 8GB mindre gjør dette til det beste alt-i-ett-kjøpet du kan gjøre. En soleklar anbefaling for de som vil ha alt.

N82-pakken kan imidlertid bli i meste laget for mange. Dersom du er ute etter en god musikktelefon, men bryr deg lite om WiFi og GPS, er for eksempel W580i et vel så bra valg til to tusenlapper mindre. Er det kun kamera som teller, kan du kikke på LG KU990, som også er billigere.

Nokia N82 med abonnement

Nokia N82

Nokia N82 med abonnement

Nokia N82

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen