Nokia N73 Music Edition

  Nokia N73 Music Edition

Dimensjoner: 11 x 4,9 x 1,9 cm, 116 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, UMTS (3G), blåtann.

Maskinvare: 40 MB innebygget minne, 2 GB medfølgende minnekort (Mini-SD).

Batteri: Tale: 3,8 timer (3G), 4,5 timer (GSM). Hviletid: 348 timer.

Skjerm: TFT, 265 000 farger, 240 x 320 piksler.

Kamera: 3,15 megapiksler.

Se flere detaljer i prisguiden

Nokia N73 er Nokias ledende kameramobil. Nå har den kommet med i en ønskereprise, med helt nye muligheter for å spille av musikk. Også fargen i front har endret seg fra sølvgrå til sort.

At N73 Music Edition er skreddersydd for å spille musikk innebærer at det følger med et hodesett, og et minnekort på 2 GB.

Det medfølgende hodesettet er nøyaktig det samme som du finner i salgspakken til N73, så på den fronten er forbedringer fraværende.

Når du plugger et bedre hodesett inn i telefonen, merker du heller ikke noe forskjell i lydkvalitet fra N73. Det er tydelig at maskinvaren er nøyaktig den samme på de to modellene.

Lydkvaliteten til både N73 og N73 ME er på høyde med Sony Ericssons Walkman-telefoner. Med et skikkelig hodesett kan du lokke frem en engasjerende fyldig lyd med god klang. Alle instrumentene får komme frem i lydbildet, og det høres godt balansert ut. Lyden kan også stilles høyt nok for de flestes behov, og bassen er klokkeklar helt til full styrke.

Det er fortsatt en begivenhet å sette seg hjemme i Stressless-en med en CD i spilleren, men du vil nok ha stor glede av lyden fra N73 Music Edition på veien til jobb om morgenen.

Enklere å styre musikken
Selv om lyden høres lik ut, er det noen forskjeller mellom N73 og N73 Music Edition. Musikkversjonen har nemlig en ny musikkspiller-programvare.

I N73 ligger alle funksjonstastene i musikkspilleren på en liste på skjermen. For å skifte sang eller trykke på pause må du dermed bevege markøren til den respektive knappen.

I N73 Music Edition er dette løst på en mye bedre måte. Her har du fire knapper på skjermen, som svarer til hver sin retning på styrepinnen. Dette er en mye enklere løsning enn å flytte en markør på en skjerm.

Det har også dukket opp en rekke detaljer som gjør musikkspilleren lettere å bruke. Det er for eksempel mye enklere å gå fra avspillingsskjermen til musikklistene, bare ved hjelp av et lite tastetrykk.Programvaren ser også mye penere ut. Utseendet har blitt friskere, og det vises et bilde av albumet du hører på.

Musikkspilleren er også funksjonsrik, men flere funksjoner enn N73 har den likevel ikke. Du kan velge mellom å sortere etter artister, album eller nykommere. På toppen av det hele kan du også velge å spille av musikken komponert av en spesiell komponist. Du kan også aktivere gjentagelse eller tilfeldig avspilling.

Equalizer er også på plass, slik at du kan justere frekvensgruppene akkurat slik du vil. For enkelhets skyld kan du også velge musikksjangeren du hører på, og lyden tilpasses.

Alternativ tekst mangler

Godt kjøp
Alt i alt mener vi at Nokia N73 Music Edition er et godt kjøp. Minnekortet på 2 GB, den nye programvaren og den sorte utførelsen, er verdt de ekstra 500 kronene.

Har du allerede en N73 er det ingen vits å investere i musikkversjonen. Et minnekort på 2 GB koster nemlig fra omtrent 300 kroner, mens 1 GB koster fra 186 kroner.

Handle minnekort? Sjekk prisguiden >>

Hvis du har et bredt spekter med musikk, bør du også tenke deg om to ganger før du lar N73 ersatte mp3-spilleren din. Mp3-spilleren din har sannsynligvis plass til mye mer musikk.

For lydkvaliteten sin del skal du imidlertid opp i høykvalitets musikkfiler og svindyrt hodesett for å kunne fortelle hvem som har best lyd.

Her finner du mer informasjon:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen