Test

Nokia N72

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 10,9 x 5,3 x 1,7 cm
Vekt: 124 gram
Form: Klassisk

Skjerm: 2,1 tommer
Trykkfølsom: Nei

Snarveitaster: Programmerbar navigasjonstast, kamera, musikkspiller.

Kamera: Ja, bak skyvedeksel.
Uttak: POP-Port
Eksternt antenneuttak:
Nei

Noe som må sies med én gang er at N72 kan være upraktisk for de med store hender. Nummertastene sitter nemlig så tett at det ofte er vanskelig å skrive en tekstmelding uten å måtte viske ut bokstaver flere ganger.

Navigasjonstasten og de forskjellige snarveistastene har fått en mer fornuftig størrelse og plassering, og er heldigvis langt enklere å bruke enn nummertastene.

På grunn av størrelsen på tastene anbefales det sterkt at du prøver telefonen i butikken før et eventuelt kjøp, for å forsikre deg om at det går greit å skrive meldinger og navigere i menyene.

Slingrete bakdeksel
På baksiden av N72 er det et nedskyvbart deksel som dekker kameralinsen. Dekselet har noe slingring i seg og det gjør at telefonen kan virke litt skranglete. Under dekselet samler det seg også lett støv, noe som gjør at det kommer skrapelyder når du skyver det opp og ned.

N72 gir ellers en god kvalitetsfølelse, og ser du bort i fra bakdekselet virker den både solid og kompakt, og ligger godt i hånden.

Telefonen har en størrelse på 10,9 x 5,3 x 1,7 centimeter, og vekten er på 124 gram. Den er med andre ord omtrent like stor som de andre Symbian-telefonene på markedet, og dermed noe større enn vanlige telefoner.

Sporet for minnekort er beskyttet av en plastluke, slik at du ikke risikerer at lommerusket ditt havner inn i åpningen.

Hvis fingrene dine er små nok til å håndtere tastene er det egentlig ingen nevneverdige ulemper med designet. Men det skal understrekes enda en gang: Ikke kjøp denne telefonen før du har testet den i noen minutter.

Skjerm og menyer - 

Spesifikasjoner:

Skjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 176 x 208 punkter

OS: SymbianOS 8.1
Meny: Series 60 v.2.8
Tekst: T9, vanlig skrivemåte

N72 har en TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 208 punkter, samt en fargedybde på 262 144 farger. Skjermoppløsningen er svært lav og er langt fra å tangere den i N80 og andre nye S60-telefoner, samt mange andre telefoner fra konkurrerende produsenter.

Dess lavere oppløsning en skjerm har, dess mindre detaljer kan du ha i bildet. Dette innebærer ofte at bildene blir uskarpe på telefoner med lav oppløsning.

N72 har likevel et forholdsvis skarpt og klart bilde, og egner seg bra som kamerasøker. Å se på bilder eller videoklipp er heller ingen ubehagelig opplevelse.

Hvis du planlegger å ligge på stranden og sende tekstmeldinger i sommer, bør du ha med deg en parasoll eller annet som gir skygge. Skjermen er nemlig svært vanskelig å lese i sollys.

 

Avansert, men brukervennlig
Telefonen har fått Series 60-menysystemet, som er både brukervennlig og oversiktlig, noe både nye og erfarne mobilbrukere nok vil sette pris på. Dette grensesnittet kombinert med Symbian-platformen byr på en mengde muligheter, som å installere et hav av tredjeparts programvare.

At N72 har en avansert og skalerbar plattform bør absolutt ikke skremme vekk nye brukere. Telefonen oppleves som enkel å bruke og er rimelig rask i vendingene når du blar i menyene, selv om den selvfølgelig ikke kan måle seg med enkle telefoner uten krutt under panseret når det kommer til respons.

Nokia N72 med abonnement

Nokia N72

Nokia N72 med abonnement   Les mer »

Nokia N72   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen