Nokia N70 Music Edition

Alternativ tekst mangler

  Nokia N70 Music Edition

Dimensjoner: 10,9 x 5,3 x 2,2 cm, 126 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, UMTS (3G).

Maskinvare: 21 MB innebygget minne, 1 GB medfølgende minnekort (rs-mmc).

Batteri: Tale: 3 timer (3G), 3,5 timer (GSM). Hviletid: 264 timer.

Skjerm: TFT, 262 144 farger, 176 x 208 piksler.

Kamera: 1,92 megapiksler.

Se flere detaljer i prisguiden

Nokia N70 var en gang Nokias minste 3G-telefon. Det er den ikke nå lenger, men likevel kommer modellen i en slags ønskereprise - N70 Music Edition. Denne gangen har telefonen fått en ny farge, svart som natten. I tillegg er den nye versjonen skreddersydd for musikk.

At den er skreddersydd for musikk innebærer at det følger med et bedre hodesett, og et minnekort på 1 GB istedenfor usle 64 MB som du finner i N70.

Musikkspilleren er både brukervennlig og funksjonsrik. Du kan velge mellom å sortere etter artister, album, nykommere eller en grøt med alle sammen på samme på en gang. Gjentagelse og tilfeldig avspilling er også på plass.

Programvaren i N70 har imidlertid ikke noen equalizer for å justere lyden, og det har heller ikke N70 Music Edition. Du har heller ikke noen annen mulighet til å justere bassen eller diskanten.

Stor lydforskjell
N70 Music Edition har atskillig bedre lydkvalitet når du spiller av musikk enn forgjengeren. Musikkversjonen gir fra seg en mye fyldigere lyd, og spiller helt klart et større spekter med frekvenser enn N70. Spesielt basstrommen fikk plutselig komme frem i lydbildet, uten å overdøve alt annet. Vokalistene høres også plutselig mye mer ekte ut.

Det er som regel fortsatt en lettelse å sette seg hjemme i stresslessen og spille av en CD, men N70 Music Edition gir helt klart en grei lyd for spaserturen til jobb om morgenen.

Med i pakken finner du et hodesett som sannsynligvis ikke passer til ørene dine. De er alt for store for de aller fleste ører, og har rett og slett ikke plass inn i øregangen. Dermed faller de lett ut av øret. Hodesettet gir imidlertid mye bedre lyd enn det som følger med for eksempel N70, men Nokia har helt klart en formening av at så lenge musikken har bass, så er alt i orden. Det er det ikke.

Hodesettet spiller altså mye bass, men særlig presis og tydelig bass er det ikke. Mellomtone og diskant er nedprioritert. Vi vil definitivt anbefale å gå til anskaffelse av et nytt hodesett, noe vi hadde håpet å slippe for musikkutgavene.

Foto: Einar Eriksen

Lite for pengene
Hvorfor Nokia har valgt ut N70 til sin ønskereprise forstår vi imidlertid ikke. N70 var en liten 3G-telefon med mye å by på i sin tid. Men i dag er det en sannhet med modifikasjoner. Nå har det kommet en ny og bedre versjon av Symbian Series 60, nemlig 3rd Edition som finnes i alle nyere Series 60-telefoner. Skjermene har også blitt mye bedre siden N70s storhetstid.

N70 Music Edition koster i skrivende stund rundt 800 kroner mer enn den vanlige N70, henholdsvis omtrent 3500 kroner. Lydkvaliteten i musikkversjonen er mye bedre enn i N70, og minnekortet er større, men vi synes begge telefonene i dag er for utdatert til å bla opp så mye penger.

Sitter du med en N70 i dag anbefaler vi å se bort fra den tøffe svartfargen, og heller kjøpe deg et minnekort på 1 GB for rett over 200 kroner.

Her finner du mer informasjon:

Nokia N70 Music Edition med abonnement

Nokia N70 Music Edition

Nokia N70 Music Edition med abonnement

Nokia N70 Music Edition

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen