Nokia mest miljøvennlig

Vi kjøper oss stadig nye mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og andre duppeditter. For å gi oss et grønt råd i valget av nytt elektronisk utstyr har Greenpeace funnet ut hvem som er best og verst på miljøbarrometeret.

I rapporten ”Guide to Greener Electronics” rangeres en rekke produsenter av mobiltelefoner og PCer ut i fra hvilke kjemikalier de bruker i produktene og hvordan de håndterer resirkulering og gjenvinning.

Nokia leder
I teten finner vi Nokia, som deler førsteplassen med PC-produsenten Dell. Med i vurderingen er det at de to produsentene ser det som sitt ansvar å ta tilbake produktene sine etter endt livsløp, resirkulerer dem og sørger for gjenbruk.

Ifølge rapporten er Nokia flinkest til å unngå bruk av giftige kjemikalier, og etter 2005 skal alle nye modeller være frie for PVC. Nokia har også iverksatt andre miljøsnille alternativer som skal gjøre alle deres fremtidige mobiltelefoner mer miljøvennlige.

Sony Ericsson får en fjerdeplass på Greenpeaces miljøbarrometer, med Samsung på en femte og LG på en syvende plass.

Dårligst ut blant mobilprodusentene finner vi Motorola, som har stort forbedringspotensiale på flere områder.

Ifølge Greenpeace skal guiden oppdateres hvert kvartal, og alle selskapene har mulighet til å rykke opp og bli stadig grønnere på rangeringslisten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen