Nokia med tre rimelige designmobiler

De tre telefonen har et noe annerledes utseende enn hva vi tradisjonelt forbinder med Nokia. To av telefonene er slide-modeller, mens den tredje er en foldemobil. Alle de tre vil komme i salg i løpet av høsten.

6600 Fold
Foldemobilen Nokia 6600 Fold (til høyre på bildet) har ikke noen tradisjonell utvendig skjerm, men informasjon som lyser opp under overflaten slik vi blant annet har sett på enkelte Sony Ericsson-mobiler. På innsiden sitter en Oled-skjerm på 2,13 tommer. Oled-skjermer er kjent for god kontrast og god fargegjengivelse.

Ifølge Nokia skal du kunne åpne mobilen ved hjelp av ett tastetrykk, og vekke den utvendige skjermen ved hjelp av to trykk. Hvordan det fungerer ipraksis vet vi imidlertid ikke.

6600 Fold er en 3G-mobil med 2-megapiksler kamera og LED-blits.

Dette er også den dyreste av nykommerne, med en veiledende pris på 2750 kroner.

6600 Slide
6600 Slide (til venstre på bildet) har 3,2 megapiksler kamera, og skal kunne ta høykvalitetsvideo. Skjermen er noe større enn på foldemodellen, og metalldeksler bidrar til å heve totalinntrykket. Nokia skriver i sin pressemelding at du skal kunne hente opp informasjon på skjermen ved hjelp av ”et rolig tapp”. På samme måte skal du kunne avvise innkommende samtaler.

6600 Slide leveres med Nokia Maps, men du må ha en ekstern GPS-enhet og kjøpe lisens for å kunne bruke navigasjonsløsningen.

Antatt utsalgspris uten subsidier er 2500 kroner.

3600 Slide
Den siste nykommeren heter 3600 Slide, og er den enkleste av nykommerne. Keramisk maling og metall, kombinert med graderte farger og glansede overflater gjør dette til en annerledes mobiltelefon.

Samtidig er det den første Nokia-modellen som aktivt filtrerer bort bakgrunnsstøy når du snakker med noen.

Av andre funksjoer verdt å nevne er TV-utgang, 3,2 megapiksler kamera og Nokia Maps. Også her kreves tilleggsutstyr om du vil bruke navigasjonsløsningen knyttet til karttjenesten.

Antatt pris på 3600 Slide er 1750 kroner.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen