Nokia med ny N-trio


Nokias Anssi Vanjoki presenterer N73

Amobil/Berlin: Nokia er kjent for å være kreative når de først har noe spesielt i forundringshatten sin. Derfor overrasket det ingen at selskapet kjørte et fyrverkeri-show uten like da de lanserte sin nye portefølje av N-telefoner i dag. Med fokus på musikk, video og foto kom både filmregissører, fotojournalister og nettbloggere frem på scenen for å presentere Nokias visjoner for fremtidens mobiltelefoni.

Og det er ikke lite finnene begir seg ut på med sin nye serie av telefoner. Mens høyttalerne drønnet og videoer av mennesker med Nokia-telefoner kjørte for full guffe i bakgrunnen, presenterte Anssi Vanjoki, visepresident for Nokias multimediaavdeling, en ny revolusjon på mobilfronten; Nokias avanserte mobiltelefoner skal ikke lenger omtales som mobiltelefoner, men som avanserte dataterminaler som kan gjøre de samme oppgavene som en vanlig datamaskin kan.

Og Vanjoki har faktaene i ryggen. Selskapet hans er i løpet av to år blitt verdens største kameraprodusent som følge av at kameraet blir stadig mer integrert i telefonen. Fra å selge 50 millioner smarttelefoner i fjor, regner analytikere i Canalys at det i 2008 vil selgeshele 250 millioner smarttelefoner.

- Nokias N-serie bringer mobilitet til mediaopplevelser som før var forbundet med flere enkeltstående apparat. Vårt mål er å gjøre det lett for folk å kunne ha sine medieopplevelser - om det er video, surfing eller musikk - med seg hele tiden, konkluderer Vanjoki. - Det som gjør våre telefoner overlegne er at de kjører et åpent, avansert operativsystem som gjør det mulig å utvide opplevelsen. Det har for eksempel ikke vanlige kompaktkamera.

Mellom spådommene og hilsningstalene fra blant andre representanter for Flickr, BBC og Philips ble de tre telefonene N72, N73 og N93 vist frem.

Nokia N93 - Verdens mest avanserte kameratelefon
Om du trodde Sony Ericsson K800i kom til å bli sommerens mest avanserte kameratelefon, tro om igjen. Nokia N93 fører videre kamerateknikken til N90, og utvider linsen til å kunne fange hele 3,2 megapiksler. I tillegg vil du kunne zomme hele 3x optisk, og 20x digitalt, samt filme i DVD-kvalitet. Dermed vil du kunne zoome uten at kvaliteten senkes og ta opp videoklipp i så god kvalitet at de egner seg til å lage egne videofilmer av.

Les mer om N93 i 'Sumo-Nokia med videokamera'.

Nokia N72 - Ny musikkmobil
Nokia N72 kan i korte trekk beskrives som en videreforedling av N70-modellen for det asiatiske markedet. Nokia sa selv under pressekonferansen at dagens N-portefølje ikke er stilfull nok for forfengelige kinesere, og at selskapet derfor må gjøre N-serien mer tiltrekkende. N72 kan utenom stilig design også friste med to megapikslers kamera, 2,1 tommers skjerm og samme musikkstøtte som i både N91 og nylig slupne 3250. Telefonen er også ventet til Norge.

Les mer om N72 i 'Multimedia uten 3G'.

Nokia N73 - Carl Zeiss i liten innpakning
Nokias første Carl Zeiss-telefon, N90, var en gigant som fikk mange til å tro at gode kameratelefoner må veie mer enn 140 gram. Nye N73 motbeviser det, og er Nokias hittil mest elegante forsøk på en kameratelefon som ser bra ut samtidig som den sparker fra seg. I tillegg kommer en 2,4 tommer stor skjerm og Series 60-menysystem.

Les mer om N73 i 'N73 viser kameramuskler'.

Samtidig med telefonlanseringen kunne Nokia også presentere tre nye blåtannhodesett, som alle veier under 20 gram. Les mer om disse i artikkelen 3 nye blåtannheadsett.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen