Nokia med ny klappmobil

Det er nok ikke mulig å glemme Nokias famøse uttalelse om klapptelefoner for en tid tilbake. "Noe slikt ville vi aldri få se fra den kanten, det kunne vi være sikre på". Siden den gang har de lagt frem den ene klapptelefonen etter den andre. Nå blir 6101 selskapets sjette kamskjellsmodell.

Uventet design
Designet på Nokias tidligere kamskjellstelefoner har vært svært spenstige i designet. Nokias forsøk med fri kunstnerisk utfoldelse i designavdelingen har nok ikke alltid fungert like bra som giganten hadde håpet. Kanskje nettop derfor er 6101 en noe smidigere telefon, med et mer nøytralt utseende enn de tidligere klapptelefonene.

Selv om designet ikke kan forveksles med samtidskunst, er det langt ifra kjedelig. 6101 er til forveksling likt noen av Motorolas og Samsungs kamskjellmodeller. Likevel er det noe spesielt med utformingen av 6101.

Det som gjør designet spennende er rett og slett overraskelsen over det. Nokia har det siste året beveget seg lengre og lengre fra sine konkurrenter designmessig.

6101 har et mye mer strømlinjeformet design enn vi er vant til å se fra Nokia. Dette betyr også en mer lommevennlig telefon. I tillegg er den ganske liten, med en høyde på kun 8,5 cm. Ett minus er valget av ekstern antenne, som ødelegger for et ellers stilig og beskjedent ytre. Man kan velge mellom to farger; sølv og svart.

Innersiden til 6101 har fått et stilrent design, med god plass mellom knappene. Å bruke denne telefonen burde altså ikke by på problemer for de med litt større fingre og litt ekstra plassbehov. I stedet for mange små knapper for menyvalgene, samles alt elegant i en ramme rundt navigasjonsknappen.

Telefonens hovedskjerm har en oppløsning på 128 x 160 piksler, og en fargedybde på 65.536 farger. Det ytre displayet klarer på sin side å vise 4096 farger, og har en oppløsning på 96 x 65 piksler. Telefonen har et integrert kamera med VGA-oppløsning og en egen kameraknapp.

Selvportrettskamera
En festlig funksjon ved 6101 er muligheten til å ta selvportretter. Begge skjermene kan brukes som søker når man vil ta bilde. Hovedskjermen brukes til å ta vanlige bilder, mens den eksterne skjermen brukes for å ta portrettbilder. På utsiden er det også et lite speil som gir deg et inntrykk av hvordan bildet vil komme til å se ut.

6160 har Kodak Mobile Service integrert. Denne tjenesten gjør at man kan laste opp bilder til Kodaks nettsider og deretter skrive de ut eller få de tilsendt i posten. Denne tjenesten hadde kanskje vært mer morsom hvis telefonen hadde hatt et litt bedre kamera. VGA-oppløsningen på 0,3 megapiksler blir for lite til å få glede ut av en slik bildetjenestem, som nok er bedre egnet for de 1,3 megapikslers kameramodellene Nokia har i porteføljen.

6101 gjør det mulig å ta opp egne lydbeskjeder og sende disse til andre telefoner med den samme funksjonen integrert. Telefonen har et overraskende lite minne, kun 3,5 MB. Dette er lite sett i forhold til for eksempel Samungs E700, som har hele 9MB internt minne.

EDGE er integrert i 6101, som gjør deg i stand til å surfe på internett i en hastighet på opp til 200 Kbps. I tillegg har telefonen infrarød. Blåtann finner vi derimot ikke i telefonens spesifikasjonsliste. Telefonen støtter Pop-Port, som gjør det mulig å bruke det meste av tilbehør som allerede finnes for Nokias telefoner. Standbytiden er på mellom 150 og 350 timer.

Prisen på 6101 er foreløpig ukjent. Telefonen er forventet å komme i butikkene iløpet av våren 2005.

PS: Nokia vil lansere en egen versjon av telefonen som har blitt designet spesielt for det kinesiske markedet, med modellnavnet Nokia 6102.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen