Nokia med ny kameratelefon

Nokia kunne idag vise deres nye modell, kalt Nokia 3200, som skal være etterfølgeren til den nylig ankomne ungdomstelefonen 3100. Telefonen skal skille seg fra sistnevnte på flere punkter, blant annet ved at den har kamera og EDGE-teknologi.

EDGE-teknologi gir i hovedsak raskere nedlasting av data over WAP, og er en av overgangsteknologiene til UMTS. 3200 er dermed den billigste EDGE-telefonen på det europeiske markedet, og viser at Nokia tar denne teknologien på alvor. Spørsmålet er om teleoperatørene er villige til å investere millioner i å oppgradere sine nett til å bli EDGE-kompatible.

Den andre godbiten er det innebygde kameraet. Oppløsningen er den samme som på T610 og 7250, nemlig 352x288 piksler. Dette gir kun bilder som duger med MMS, men prisen tatt i betraktning gjør ikke det telefonen uaktuell. Telefonen har også radio, noe som er blitt vanlig på Nokias mid-end modeller, og Java som også er blitt standard på Nokia.

Spesifikasjonene er ellers de samme som vi har sett på andre Nokia-modeller. Skjermen kommer til å ha 4096 fargers dybde med en oppløsning på 128x128 piksler. Telefonen kommer videre til å ha MMS og mulighet for å vise xhtml-sider, og kommer dessuten til å ha versjon 2.0 av WAP-standarden.

3200 har de samme utskiftbare dekslene vi har sett hos de fleste av Nokias telefoner, men til forskjell fra tidligere løsninger har 3200 mulighet for å la brukeren "designe" disse selv. Dette gjøres ved at man klipper ut motiver man vil ha som tekstur og legger det på innsiden av et gjennomsiktig deksel. Man kan også få kjøpt ferdigdesignete deksler, samt utstyr for å lage egne deksler.

Den nye telefonen er ventet i fjerde kvartal, og utsalgsprisen vil ligge på rundt 2500,- uten subsidier.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen