Nokia med ny designperle

Telefonen har et slankt deksel av rustfritt stål. Bak dette skjuler det seg en rekke ”nøye gjenomtenkte detaljer som bygger opp under telefonens prestisje og kvalitet”, om vi skal bruke Nokias egen formulering.

Telefoens deksel åpnes med en egen skyvemekanisme.

Designlyd av Sakamoto
Telefonen skal også ha helt spesielle lydeffekter. Alle ringe- og varsligstoner er skrevet av den japanske multikunstneren Ryuichi Sakamoto. Aldri hørt om ham? Sakamoto ser ut som en asiatisk utgave av David Bowie, og skrev også filmmusikk til filmen ”Merry Christmas Mr. Lawrence”, der Bowie spilte hovedrollen som krigsfange. Sakamoto er ellers kjent for musikken til filmen ”The Last Empereror”.

Det er ikke bare lydene i telefonen som er inspirert av Japansk kultur. Hele designen har i følge Nokia ”et Zen-aktig mål om å balansere form og funksjonalitet”.

Harpiks
I pressemeldingen er telefonens overflate beskrevet som en kombinasjon av materialene rustfritt stål og harpiks. Stål for styrke og varighet, harpiks for sine organiske egenskaper.

(Blir den populær blant fiolinister monn tro? De stryker jo buen mot harpiks for å få den rette friksjonen mot strengene.)

Materialene skal sørge for at telefonen ”eldes med verdighet”.

Herdet glass
Ellers skal Nokia ha ros for at telefonen er utstyrt med herdet glass over skjermen. Dette skal hindre riper.

For de av dere som er klar for flere svulstigheter tar vi med følgende sitat fra Nokias sjefdesigner, Frank Nuvo:

– Moderne toppdesign stiller krav til eleganse og raffinement for å appellere til forbrukere som setter pris på kvalitet og samtidig har et øye for detaljer. Vi tror at Nokia 8800 hører hjemme blant verdens produkt-ikoner - en sofistikert mobilterminal som fortjener diskret anerkjennelse og beundring fra andre med god smak.

Nokia 8800 forventes å være tilgjengelig i utvalgte markeder i løpet av andre kvartal i 2005. Antydet pris, uten subsidier og avgifter forventes å være €750, eller rundt 6.000 kroner.

Mobiltelefon også?
At Nokia regner dette som et designprodukt understrekes av at selskapet i sin pressemelding ikke skriver et ord om mobiltelefonens egenskaper som mobiltelefon.

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen