Nokia med Nett-pc

At en produsent kan ha gått fra papir- og gummistøvelproduksjon til noe så teknologisk som mobiltelefoner er i seg selv en smule imponerende. Det har i det minste Nokia klart knallgodt, og de er i dag en av de ledende mobiltelefonprodusentene.

Markedet for både ultraportable maskiner og mobiltelefoner treffer hverandre på flere og flere punkter mens tiden går fremover. Det er mange som ønsker å kombinere fordelene ved en PC med mobiliteten i en telefon. Nokia har nå lansert en ultraportabel bærbar PC med navnet Booklet 3G, og målet er å komme et steg nærmere dette ønsket.

Maskinen baserer seg på en Intel Atom-prosessor, og den leveres med en batterikapasitet på opptil 12 timer. Det hele er pakket inn i aluminium, og vekten er på så lite som 1,25 kilo. En 10 tommers HD-klar skjerm skal gi deg et godt bilde, for ekstern fremvisning er en HDMI-tilkobling på plass.

Mobilitet er et nøkkelord for denne maskinen. Maskinen kommer med 3G, HSPA, Wi-Fi, Bluetooth og GPS. Via Nokias egne Ovi-tjenester får man utvidet bruksområdet for disse tilkoblingene, slik som Ovi Maps.

Mer informasjon, slik som detaljerte spesifikasjoner, tilgjengelighet og pris vil bli offentliggjort under Nokia World 2. september.

Kilde: Pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen