Nokia med innebygget VISA

Den finske mobilgiganten Nokia og Visa samarbeider om et prøveprosjekt hvor 200 testkunder skal kunne bruke mobilen som betalingsmiddel. Og nei – vi snakker ikke om Ã¥ betale via SMS eller kjøpe TV-shop produkter i telefonens nettleser.

Prosjektet går nemlig ut på å gjøre mobiltelefoner om til elektroniske lommebøker, skriver Associated Press. I første omgang skal det nye systemet prøves ut i Malaysia hvor 200 testkunder og mer enn 2500 butikker landet over skal delta i utprøvingen.

Det er betalingsmåten Visa Wave (altså et kredittkort du vifter foran betalingsterminalen) som ligger til grunn for det nye prosjektet. Wave ble introdusert i USA og en rekke asiatiske land i fjor, og har allerede rundt 4 millioner brukere verden over.

Enklere
Nokiatelefonene blir utstyrt med en liten brikke som kommuniserer med betalingsterminalene, slik at du slipper å bruke et kredittkort når du handler, men bare kan vifte telefonen foran terminalen.

Dette vil naturligvis gjøre betaling langt enklere, men ifølge Paul Jung i Visa skal ikke enkelheten gå på bekostning av sikkerheten.

- Brikken som plasseres i telefonene er bygget på den mest avanserte og sikre måten som finnes, og er derfor et svært sikkert betalingsmiddel, sier han.

Det er Nokia 3230 som vil bli benyttet i prosjektet, og dersom det blir vellykket kan prototypen bli tilgjengelig for salg allerede i løpet av de første månedene i neste år, sier Nokias Risto Sipila til AP.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen