Nokia med gode tall

Finske Nokia går så det griner, skal vi tro selskapets tall fra første kvartal i år. Fra januar og ut mars solgte Nokia nemlig flere mobiler enn forventet, og tjente derfor ekstra mye penger i årets første måneder.

I forhold til samme periode i fjor har Nokia økt sitt salg med 40 prosent, og økt sin fortjeneste med 21 prosent. Til sammen ble det solgt 215 millioner Nokia-telefoner rundt om i hele verden.

Totalt sett forventer Nokia at mobilmarkedet som helhet vil vokse med 15 prosent i løpet av 2006, og at 70 prosent av denne veksten vil komme fra steder hvor mobiltelefoner er lite utbredt, som for eksempel i India og Sør-Amerika.

Nokia selv mener at det er smarttelefonen N70 som har mesteparten av æren for de gode tallene. Mange av telefonene Nokia solgte i løpet av første kvartal, var likevel billige modeller som gikk unna i Latin-Amerika, Kina, Midtøsten og Afrika.

– Vi økte vår markedsandel i Kina og India. Selv om en stor del av produktene vi solgte var billige begynnertelefoner kan vi fortsette å holde inntektene våre oppe, og forhåpentligvis økte marginene, sa Nokias direktør Jorma Ollila til CNBC Television i dag.

I dag leverer Nokia en av tre av alle mobiltelefoner som selges i verden.

(Kilder: Reuters.com, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen