Nokia må betale millionbeløp

Nokia-fabrikken i Bochum i Tyskland ble tidligere i år lagt ned, som et resultat av at mobilprodusenten heller ville åpne en fabrikk i Romania der det er billigere arbeidskraft. Nedleggelsen av fabrikken førte til massive protester i Tyskland ettersom 2.300 ansatte ville miste jobben, i tillegg til at mange underleverandører ville miste en betydelig inntekt.
 
Nå har Nokia gått med på å betale 1,3 millioner euro, drøye 10 millioner norske kroner, for å få slutt på disputten rundt nedleggelsen. Fra før har Nokia startet et fond kalt ”Growth for Bochum” og spyttet inn 20 millioner euro, litt over 160 millioner norske kroner, som skulle gi pengestøtte til entreprenører innen mobiltelefoni- og informasjonsteknologisektorer i den tyske Ruhr-regionen. Dette var ment som et tegn på godvilje, men ble ikke spesielt godt mottatt blant de som mistet jobben eller tyske myndigheter for den saks skyld.
 
Fikk statstøtte
Da Nokia-fabrikken ble åpnet hadde selskapet ifølge AFP allerede mottatt fire millioner euro i statstøtte for å legge produksjonen til Bochum. Når Nokia tidligere i år annonserte at de ville flytte produksjonen, krevde myndighetene i Tyskland at Nokia skulle betale tilbake en del av pengene de hadde fått i statsstøtte. Etter en lengre tids uenighet om dette, har altså Nokia omsider gått med på å betale tilbake 1,3 millioner euro.

Nokia starter i stedet en fabrikk i Romania for å senke produksjonskostnadene og få billigere arbeidskraft. Det finske mobilselskapet hadde imidlertid neppe trodd at nedleggelsen av Bochum-fabrikken ville komme til å koste like mye som det har gjort.  

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen