Facebooktopp (Bilde: Nokia/Istockphoto)

Nokia lukter på Facebook

Dette er Facebook

Facebook ble lansert i februar 2004, og er utviklet av Harvard-studenten Mark Zuckerberg.
Tjenesten kan sammenlignes med en online skoledagbok, der bruker kan laste opp personalia, bilder, videoer, legge til venner, bli medlem i interessegrupper og mye annet.
I dag har nettverket over 60 millioner aktive brukere.

Kilde: Wikipedia

Det kan se ut som om Nokia har rettet kikkerten mot Facebook, som er et av de største sosiale nettverkene på internett i dag.

Ifølge Moconews har en anonym Nokia-topp bekreftet at Nokia er i snakk med Facebook om et mulig samarbeid, uten at noe er avgjort enda.

Dersom Nokia og Facebook inngår et samarbeid, betyr det mest sannsynlig at fremtidige Nokia-modeller vil komme med skreddersydd programvare for Facebook-bruk.

Uten at vi skal spekulere for mye, kan dette bety at du får valg som "last opp til Facebook" etter å ha knipset et bilde med kameraet, muligheten til å legge til venner direkte fra kontaktlisten, i tillegg til direkte tilgang til profilen din uten å bruke nettleser og lignende.

Ikke noen overraskelse

At Nokia ser nærmere på Facebook-løsninger kommer ikke som noen overraskelse. Produsenten har dratt visakortet i alle retninger det siste året, og har startet opp sitt eget nettsted for salg av musikk, spill og annen multimedia, kjøpt det Youtube-lignende nettstedet Twango og lansert fildelingsnettverket Mosh.

På mandag gjorde Nokia nok en investering, og kjøpte det norskbaserte selskapet Trolltech, noe som betyr at de sitter på utviklingsverktøyet Qt, som er veldig egnet for å lage programvare som fungerer på flere plattformer. Samtidig sier Nokia selv at de skal få fart på universalløsninger som fungerer i både OS X, Windows, Linux, Series 40 og S60.

Du trenger for øvrig ikke noen spesial-Nokia for å ta i bruk Facebook på mobilen. Hvordan det fungerer på vanlige mobiltelefoner kan du lese i vår minitest av Facebook.

(Kilder: Moconews, Gizmorepublic, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen