Nokia lover WiMax neste år

Alternativ tekst mangler

Nokia kunne i går kveld presentere sine første WiMax-basestasjoner. Dermed er den finske mobilgiganten klar for det som kan bli nok et ledd i bredbåndsrevolusjonen.

WiMax bruker 802.16e-standard og frekvensen 2,5 GHz til 3,5 GHz. WiMax har dessuten langt større rekkevidde en dagens Wi-Fi-nett, og gjør det derfor mulig å spre trådløse soner over langt større områder enn i dag.

Nokia viste i går frem basestasjonen Nokia Flexi WiMax Base Station, som er den første basestasjonen fra produsenten med WiMax-teknologi. Nokia planlegger å kunne tilby WiMax-løsninger i 2,5 GHz-båndet til operatører fra og med 2007, mens operatører i 3,5 GHz-båndet må vente til 2008. Nokia kunne også fortelle at de første WiMax-telefonene vil komme i 2008.

WiMax vil kunne revolusjonere bredbåndsbruken, siden WiMax har en langt større rekkevidde og kapasitet enn dagens 3G- og Wi-Fi-teknologi. Det finnes WiMax-løsninger i dag, men disse fungerer kun når du holder deg i ro. Men Intel har allerede presentert sin første Mobile WiMax-brikke, som vil kunne brukes i både PCer og mobiltelefoner, og dermed gi deg full bredbåndstilknytning også når du er på farten.

Nokia samarbeider med Intel, Motorola, Samsung og Alcatel om WiMax.

(Kilder: Nokia, IDG)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen