Nokia lover prisras

Nokia annonserte denne uken at de snart vil begynne å selge en helt ny type basestasjon for mobilnett, nemlig Flexi WCDMA.

Finnene hevder at de med den nye basestasjonen skal senke dagens prisnivå på basestasjoner med hele sytti prosent. Årsaken er at selskapet har valgt å ta i bruk både billigere og enklere utstyr under konstruksjonen. Stasjonen skal i tillegg trekke mindre strøm enn andre basestasjoner.

Den nye basestasjonen har muligheter for flere teknologier, blant annet EDGE, 3G og HSDPA. Sistnevnte har også fått navnet super-3G, og er en oppgradering av dagens 3G-nett som åpner for enhastighet på 2 Mbps. Til sammenlikning har dagens 3G-nett en hastighet på 384 Kbps.

Nokia vil i følge Digi begynne å selge sin nye basestasjon i andre halvdel av 2006. Tidligere denne uken kunne vi fortelle at operatøren 3s planer om å bygge 3G-nett i Norge blir utsatt ytterligere fordi det svenske Post- og Teletilsynet sa nei til å la selskapet samarbeide med Nordisk Mobiltelefon om bygde-3G utenfor tettbebygde strøk. Grunnen til at vi nå må vente enda lengre på å få en ny 3G-operatør her til lands, er at 3 ikke har nok ressurser til å begynne byggingen i Norge før de har fullført byggingen av sine nett i Sverige og Danmark.

Vi kan imidlertid håpe at 3 fatter interesse for Nokias nye basestasjon, da billigere og enklere basetasjoner vil frigjøre både penger og ressurser hos 3 og antakelig fremskynde prosessen med selskapets nye 3G-nettet i Norge.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen