Nokias toppmodeller kommer først til høsten. (Bilde: Nokia)

Nokia lover en spennende høst

Nokias i første kvartal

115,5 millioner Nokia-telefoner har blitt solgt siden årsskiftet. Dette er en oppgang på 27 prosent i forhold til samme periode i fjor, men en nedgang på 13 prosent sammenlignet med forrige kvartal
Nokia
har nå en markedsandel på 39 prosent. Dette er en oppgang på tre prosent i forhold til samme periode i fjor, og en nedgang på én prosent i forhold til forrige kvartal.
Totalt har det blitt solgt rundt 295 millioner mobiltelefoner til nå i år, noe som er en oppgang på 17 prosent i forhold til de første tre månedene i fjor. Nedgangen fra forrige kvartal er 12 prosent.

(Kilde: Nokia)

Nokia er fremdeles den desidert største mobilprodusenten i verden, men det har blitt sluppet forholdsvis få modeller fra det finske selskapet de første tre månedene av 2008.

I forhold til fjerde kvartal i fjor, har Nokia mistet én prosent av markedsandelene sine, og ligger nå på 39 prosent. Det er imidlertid mer enn i fjorårets første kvartal samme periode i fjor, da produsenten hadde 36 prosent.

Satser på andre halvår

Administrerende direktør i Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, skriver i en pressemelding at det vil komme få nye produkter fra Nokia frem til høsten, men at antallet vil øke iløpet av andre halvår. Blant annet vil flaggskipsmodellen N96 komme i butikkene.

Gjennomsnittsprisen per solgte Nokia-telefon har gått ned fra € 83 til € 79. Nokia forklarer nedgangen med økt konkurranse i de etablerte markedene, og forventer ytterligere nedgang i gjennomsnittsprisene det kommende kvartalet.

Får juling av dollaren

Nokia forventer at totalverdien av mobilmarkedet vil reduseres som følge av den svake dollaren. Den dårlige økonomien i USA fører til mindre etterspørsel, og produsenten utelukker ikke at Europa også vil oppleve en svakere økonomi.

(Kilder: Nokia, The Guardian, The Globe and Mail)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen