Nokia leverer sterkt

Jorma Ollila og resten av Nokia kan se tilbake på 2006 som et veldig vellykket år. Selskapet opplevde nemlig en økning i omsetningen på 20 prosent i løpet av fjoråret.

Den totale omsetningen for den finske mobilprodusenten i 2006 var på 41,1 milliarder euro. Dette er for øvrig en større omsetning enn Finlands statsbudsjett, skriver nettstedet Mobilsiden.dk.

I løpet av hele fjoråret solgte Nokia 210 millioner mobiltelefoner. 105,6 millioner av disse ble solgt i løpet av årets fjerde kvartal.

Ved utgangen av 2006 hadde Nokia en markedsandel på 36 prosent.

Oppturer og nedturer
Ikke alle gikk ut av fjoråret med et smil om munnen. Motorola, som er verdens nest største mobilprodusent, endte opp med røde tall. Du kan lese mer om Motorolas kvartalsresultater i saken "Nedtur for Motorola".

Samsung slo alle sine gamle rekorder i antall solgte mobiltelefoner, men opplevde likevel en synkende profitt i mobilavdelingen. Mer om dette finner du i saken "Samsung slo alle rekorder".

Sony Ericsson derimot, gjorde det svært så bra, og opplevde en vekst på hele 144 prosent i fjerde kvartal sammenliknet med samme periode i 2005. Vil du vite mer, kan du lese saken "Sony Ericsson får lønn for strevet".

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen