Nokia leder på 3G

Nokia er den suverene lederen innen salg av mobile enheter, og kunne skilte med en markedsandel på 33 prosent for andre kvartal i år. Nå viser ferske tall fra analysebyrået Strategy Analytics at den finske produsenten også har tatt førsteplassen når det kommer til salg av 3G-telefoner.

Går tregt
Markedet for 3G-telefoner er fortsatt i startgropen, med kun ni millioner solgte enheter for andre kvartal i år. Dette utgjør rundt fem prosent av det totale mobilsalget. Nokia har plassert seg som den ledende mobilleverandøren med 17 prosent av det globale 3G-telefonsalget.

I følge Strategy Analytics kan Nokia takke modellen 6680 for mye av suksessen, da de mener det er den absolutt beste 3G-telefonen på markedet til nå.

- Motorola, Samsung og LG lanserte 3G-mobiler tidlig, men har mistet ledelsen til Nokia, sier analysebyrået. Disse produsentene har mye arbeid foran seg for å kunne ta igjen overtaket, hevder de.

For dyrt
Analysebyrået legger skylden på de stive prisene på dagens 3G-telefoner for at det store salget lar vente på seg. Videre mener de at neste generasjons 3G-telefoner vil være langt billigere og koste rundt 1300 kroner. Dette kombinert med flere 3G-tjenester vil sette en fart på salget.

(Kilder: MobilePipeline, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen