Nokia lanserer PC-lader

Nokias nye kabel lader mobilen.
Nokias nye kabel lader mobilen.

Sony Ericsson har det, Samsung har det, og LG likeså. Men Nokia henger etter. Lading via USB-porten begynner å bli noe alle tilbyr. Nå skal Nokia hive seg på bølgen, og slippe en egen ladekabel for USB-porten.

De fleste datakablene på markedet lar deg lade mobilen rett fra PC-en. De fleste av Nokias kabler har ikke denne muligheten, og krever at du enten har en lader for hånden, eller kjøper en datakabel med en egen laderplugg på, som for eksempel Nokia CA-70. Grunnen til dette er at det er en teknisk begrensning i Nokias POP-porter. De kan rett og slett ikke ta imot strøm.

Nå kommer de med en løsning som verken er fugl eller fisk. Kablene har USB-plugg til PC-en i den ene enden, og en Nokia-ladeplugg i andre enden. Dermed kan du lade, men ikke overføre filer.

Denne løsningen kan være kjekk for deg som er mye på farten og alltid har med deg PC. Eller om du har glemt laderen din, og trenger en du kan bruke i mellomtiden. En slik kabel bør nemlig ikke koste altfor mye, med tanke på at produksjonsprisen neppe er mange kronene.

Det skal komme versjoner som passer nye og gamle Nokia-telefoner. Når de kommer i salg og hva den nøyaktige prisen blir, er usikkert.

(Kilder: Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen