Nokia lanserer musikkbutikk

Tidligere denne måneden kunne vi fortelle at Nokia, etter et lengre samarbeid med Loudeye, nå har kjøpt hele selskapet. Nå er det også klart hva resultatet av kjøpet blir; nemlig en helt egen musikkbutikk.

Foreløpig er Nokia svært så hemmelighetsfulle rundt musikkbutikken, som skal åpnes en gang i løpet av neste år.

Men Sigurd Leth, sjef for Nokia Multimedia i Norden, avslører likevel sine tanker omkring finnenes nye satsning. Han mener at det som skiller Nokias kommende musikkbutikk fra andre liknende tjenester, er at du skal kunne laste ned musikk når som helst og hvor som helst.

– På verdensbasis kommer Nokia til å selge 80 millioner mobiltelefoner som kan spille av musikk i løpet av 2006. Tilbudet av mobile musikktjenester på nett er i vekst, men det er på langt nær tilfredsstillende. Vi vil nå prøve å sette fart på veksten, fortalte Leth til Amobil da kjøpet av Loudeye var et faktum.

Musikk for alle?
Skal vi tro på Leths spådommer, vil du også kunne laste ned musikk fra Nokia selv om du ikke har Nokia-telefon. Leth tror nemlig at musikken kommer til å bli tilgjengelig for alle, fordi Nokia ofte bruker åpne standarder i sine systemer.

– Vi har ingen policy om å utvikle tjenester som kun fungerer på våre egne modeller. Det er ikke umulig at alle telefoner som har internett og støtter wma-formatet vil kunne bruke tjenesten når den tid kommer, sier han.

Men om du også kan laste ned musikken til for eksempel PC, kan ikke Leth si noe om. Det er heller ikke klart om norske mobilbrukere vil kunne bruke Nokias musikkbutikk.

– Norge er blant de ledende landene i Europa når det kommer til musikk og multimedia, både på forbruker- og tilbydersiden, men det er for tidlig å si noe om hva Nokia vil gjøre fremover, forklarer Leth.

(Kilder: Internetworld, Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen