Nokia lanserer luksusmodell

Alternativ tekst mangler

Nokia 8800 Sirocco

Dimensjoner: 10,7 x 4,5 x 1,72 cm, 139 g

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 8, EDGE
Blåtann, MMS, e-post, wap 2.0 xhtml

Maskinvare: Batteri; Tale: 2 t 45 m, 10 dager hviletid. Minne: Ukjent.

Skjerm: TFT, 262 000 farger, 208 x 208 piksler.

Kamera: 2 megapiksler.

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0, innebygget høyttalende håndfri.

Pris: ca 8000 kroner

Nokia har norgeslasert den nye luksustelefonen 8800 Sirocco, som i stor grad baserer seg på den velkjente 8800. Det ble allerede i forrige uke kjent at Nokia skulle komme med denne telefonen.

Nå spesifikasjonene og nye bilder ute, og det viser seg at telefonen har fått flere oppgraderinger enn tidligere antatt.

Kameraet til 8800 Sirocco tar bilder i en oppløsning på to megapiksler. Det er en kraftig forbedring fra forgjengerens kamera på under en halv megapiksel.

Displayet er i safirbelagt ripesikkert materiale, og materialet på telefonen skal ifølge Nokia også ha lang varighet. Når du skyver opp telefonen flytter skjermen seg oppover og slipper tastene frem, samtidig som kameraet på baksiden får se dagslys.

Ifølge Nokia er designen inspirert av naturens krefter og kroppens former. Nokia selv beskriver designen som sensuell og vakker.

Lydsporene på Nokia 8800 Sirocco er komponert av en egen komponist, nemlig Brian Eno som er kjent som grunnleggeren av musikksjangeren ambient. Eno komponerte forøvrig startmelodien til Windows 95 - som han gjorde på sin Mac.

Sirocco er et navn Nokia har hentet fra en ørkenvind som oppstår i Sahara når varme og tørre luftmasser koliderer med Middelhavets kjølige luft. Nokia 8800 Sirocco kommer i to varianter, en hvit og en svart. Den lyse skal være inspirert av de varme, tørre luftmassene og den mørke av den kjølige havluften.

Med telefonen følger det med et blåtann-hodesett i rustfritt stål som matcher telefonen. 8800 Sirocco er allerede tilgjengelig enkelte steder, med veiledende pris på omtrent 8000 kroner uten merverdavgift og andre avgifter.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen