geotagging_flickr_topp

Nokia lanserer geotagging

Nå har Nokia lansert et program som automatisk geotagger bildene du tar med mobilen. Det nye programmet heter Nokia Location Tagger, og legger automatisk din geografiske posisjon inn i selve bildefilen som såkalt exif-informasjon. For å bruke programmet kreves det at mobilen har innebygget eller ekstern GPS-mottaker.

Tidligere har dette kun vært mulig ved hjelp av programmer laget av en tredjeparts utvikler, eller ved at du selv angir posisjonen der bildene dine ble tatt.

Manglet siden 2006

Nokia lanserte i september 2006 sin N95, som både hadde GPS og kamera innebygget. Mange undret seg over hvorfor ikke mobilen hadde mulighet til å geotagge bilder. Tilleggsprogrammet Shozu har vært en kjent løsning, men dette krever at du først aktiverer GPS-en, deretter starter Shozu før du knipser bilder.

Det har også lenge eksistert manuelle måter å geotagge bilder på. For eksempel lar internettjenesten Flickr deg markere hvor bildene dine er tatt på et kart, og deretter kan andre foreslå en mer riktig plassering på kartet dersom din plassering er ukorrekt eller unøyaktig. Zonetag Photos er et program som lar deg gjøre det samme rett på mobiler med S60.

Les mer om geotagging »

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen