Nokia lanserer C2-01 og X2-01

I går lanserte det finske mobilselskapet to nye mobiltelefoner som skal konkurrere i den rimelige delen av markedet. Her skal det, i følge Nokia, være lagt vekt på god funksjonalitet til lavest mulig pris.

Nokia C2-01

Dette skal bli den rimeligste 3G-telefonen til Nokia. 3G-teknologien gjør at brukeren får mulighet til å surfe på nettet i høy hastighet, noe Nokia ikke har tilbudt på disse aller rimeligste modellene tidligere. Telefonen kjører på operativsystemet S40, og har et vanlig alfanumerisk tastatur.

Et 3,2 megapikslers kamera er også på plass, sammen med en skjem på to tommer. FM-radio og musikkspiller følger også med, og C2-01 er også utstyrt med en 3,5 millimeter lydutgang for vanlige øretelefoner. Telefonen er også utstyrt med Bluetooth-teknologi for trådløs overføring av filer, og bruk av trådløs håndfri.

Telefonen har støtte for minnekort opp til 16 GB, så lagring av musikk og bilder skal ikke være noe problem. Den har e-poststøtte, applikasjonsbutikken Ovi Store, og musikkbutikken Ovi Music er også tilgjengelig. Det skal nevnes at Wi-Fi ikke følger med, så om man skal bruke internettmulighetene på telefonen vil det lønne seg å ha et abonnement som har inkludert datatrafikk.

Telefonen veier ikke mer enn 89 gram, og forventes på markedet i første kvartal av 2011. Prisen vil ligge på rundt 800 kroner etter skatter og avgifter. Se video av telefonen nederst i saken.

Nokia X2-01

Det første man legger merke til med denne modellen er QWERTY-tastaturet. Dette er noe som hører til sjeldenhetene på de rimeligste mobiltelefonene. Nokia sier at dette er telefonen for de som ikke få nok av SMS og statusoppdateringer, og da er selvsagt Facebook integrert i telefonen.

Som på tidligere modeller i X-serien er det lagt vekt på musikk, og en hurtigtast til media-avspilleren er derfor på plass. Telefonen har også 3,5 millimeters lydutgang, FM-radio og Ovi Music ligger inne. Ovi Store er på plass her også, så man får muligheten til å laste ned en drøss med applikasjoner til telefonen.

Skjermen er av typen QVGA, og er på 2,4 tommer. Telefonen har et enkelt VGA-kamera på baksiden, og veier 107,5 gram. Det er ingen 3G-teknologi på denne telefonen, så skal man surfe på nettet er man begrenset til GRPS- og EDGE-hastigheter, noe som kan bli en treg affære.

Det er heller ingen Wi-Fi på telefonen, så nettbruk kan fort bli kostbart. Som i C2-01 er operativsystemet S40 til stede her og. X2-01 har støtte for minnekort opp til 8 GB, og skal også komme på markedet innen året er omme.

Prisen vil ligge på rett rundt en tusenlapp etter skatter og avgifter. Se video av X2-01 under.

Les også: Tre millioner nedlastinger per dag
Les også: N8 får flere oppdateringer
Les også: Nokia E7 kommer 10. desember

Kilde: (nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen