Nokia lanserer Asha-serien

Fire nye mobiler for nye mobilbrukere.

Under mobilkonferansen Nokia World snakket Nokiasjefen Stephen Elop om et kommende mobilmarked Nokia er fast bestemt på å komme seg inn på: Menneskene som fortsatt ikke eier en mobiltelefon i dag.

Med Asha-serien vil Nokia friste nye mobilinteresserte mennesker med billige priser og relativt gode spesifikasjoner, med alt fra berøringsfølsomme skjermer til fulltastatur.

Hele fire Asha-mobiler ble vist frem på Nokia World. Vi tar en liten gjennomgang, og begynner på toppen med Asha 303.

Asha 303

Først og fremst er det verdt å nevne at hele Asha-serien kjører operativsystemet Series-40. Her er det altså ingen Windows Phone-funksjoner i sikte, da Nokia prøver å holde det så enkelt som mulig.

Når det er sagt kan Asha 303 skryte av en 2,6 tommers berøringsskjerm samt et fullt Qwerty-tastatur under. På innsiden har den en prosessor på 1 GHz, samt 3G og WLAN. Hvor mye minne og lagringsplass det er snakk om står det ikke noe om. Nokia fokuserer heller på at mobilen kommer med spillet Angry Birds Lite forhåndsinstallert, og at prisen vil ligge på 115 euro, før skatt og subsidier.

Mobilen vil være tilgjengelig før utgangen av 2011.

Asha 300

Denne ligner mye på 303-en, dog uten Qwerty-tastatur. Denne er nemlig for deg som foretrekker de gamle siffertastene fremfor et fullt Qwerty-tastatur. På innsiden ser Asha 300 svært lik ut som 303-en, med en prosessor på 1GHz og 3G-støtte. Den vil også komme med Nokia Browser, som gjør nettsurfing enda raskere ved å komprimere nettsider opptil 90 prosent, og minsker dermed databruken betraktelig.

Asha 300 kommer med et 5 megapiksels kamera, en musikkspiller, FM-radio, Bluetooth og støtte for minnekort opptil 32 GB. Prisen vil ligge på omtrent 85 euro, før skatt og subsidier, og vil også være tilgjengelig iløpet av 2011.

Asha 200

Det største salgsargumentet til Asha 200 ser ut til å være støtten for doble simkort. Nokia har implementert et «Easy Swap»-system som enkelt lar deg bytte simkort uten å skru av mobilen.

Mobilen har et fullt Qwerty-tastatur, og er rettet mot «unge, urbane mennesker som konstant vil holde kontakt med hverandre». Den har integrert støtte for sosiale nettverk (Facebook), epost og IM-tjenester, og har støtte for minnekort opptil 32 GB. Den skryter også av å kunne spille av mediainnhold i 52 timer i strekk, før den går tom for strøm.

Den estimerte prisen for Asha 200 skal være på 60 euro, og vil også være tilgjengelig i slutten av 2011.

Asha 201

Denne er på mange måter svært lik som Asha 200. Den har samme batteritid, samme støtte for minnekort, men mangler muligheten til å enkelt bytte mellom to simkort. Den har imidlertid en kraftig innebygd høyttaler for å veie opp for dette.

Asha 201 vil ikke komme ut før første kvartal 2012, til en pris rundt 60 euro, ekskludert skatt og subsidier.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen