Nokia lanserer 7600

Nokia 7600 stiller med det nyeste innenfor teknologi idag, og utkonkurrerer de fleste av dagens UMTS-telefoner. Telefonen har fått et svært uvanlig design, og er formet som en avrundet plate istedenfor den vanlige "candybar-formen" vi har sett fra Nokia. En annen ting som er interresant er tasteoppsettet, som forøvrig minner veldig om det vi har sett på SX1.

Nokia setter nye grenser innenfor design

Telefonen har en skjerm med 65.000 fargers dybde og en oppløsning på 128x160 piksler. Oppløsningen er den samme som på nokias forrige 3G-telefon 6650. Telefonen har kamera med VGA-oppløsning, som gir en oppløsning på 640x480 piksler. Kameraet skal blant annet ha mulighet for å ta opp video med lyd, og man har en grense på 2,5 minutter for hvert opptak.

Når det gjelder underholdning er 7600 mer lystig enn 6650. Telefonen har MP3-spiller i tillegg til MMS og kamera. Men med "kun" 29 MB minne og ingen minneport, vil det bare være plass til en 6-8 sanger. Skulle man befinne seg i et område med 3G vil ikke dette være problem, siden man da kan lytte til musikk over mobilnettet, uten å bruke minnet.

Videre har 7600 høyttaler som kan brukes til samtaler såvel som musikk. Skal man surfe kan man gjøre dette via WAP 2.0 med XHTML-funksjonalitet. Dette gjør at man kan få opp bilder og mer avanserte sider via WAP. Skal man kommunisere med andre enheter kan man gjøre dette via Blåtann såvel som infrarød. Det er bra å se at Nokia begynner å ta Blåtann på alvor. Det finnes også en USB-port på telefonen, som man kan bruke mot dataen.

Ved at telefonen har støtte for WCDMA, eller UMTS som det europeiske WCDMA-nettet kalles, kan man reise verden rundt og bruke telefonen i WCDMA-nett i andre land såvel som land med ordinære CDMA-nett. WCDMA gir høye datahastigheter og støtter dermed kontinuerlig dataoverføring over mobilnettet. Dette betyr i enkle ord at man kan høre på musikk via mobilen, såvel som laste ned filmsnutter og bilder.

Nokia 7600 skal komme til Europa mot slutten av dette året. Telefonens UMTS-støtte kan ikke brukes i Norge siden Norge enda ikke har noen operatører med UMTS-nett som er åpne for forbrukerne. Men siden 7600 har GSM, vil den nok allikevel selges her til lands, i likhet med 6650. Prisen på den nye telefonen er ventet å ligge på mellom fire og fem tusen kroner.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen